UPDATE #NOW

«Δεν ήξερα ότι είναι αρχαίο μνημείο»: Ο τουρίστας που χάραξε με κλειδί το Κολοσσαίο ζητά συγγνώμη


JTeam

6 Ιουλίου 2023

«Δεν ήξερα ότι είναι αρχαίο μνημείο»: Ο τουρίστας που χάραξε με κλειδί το Κολοσσαίο ζητά συγγνώμη
Ο τουρίστας που πρόσφατα προκάλεσε την οργή του κόσμου με την πράξη βανδαλισμού του πάνω στον τοίχο του αρχαίου Κολοσσαίου της Ρώμης, ταυτοποιήθηκε

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του Ιουνίου είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο που αποτύπωνε έναν τουρίστα τη στιγμή που σκαλίζει τον πέτρινο τοίχο του ιστορικού Κολοσσαίου, ηλικίας 1.937 ετών, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα σετ κλειδιών. Συγκεκριμένα, ο τουρίστας ήθελε να χαράξει το όνομα το δικό του και της συντρόφου του, “Ivan + Hayley 23”, καθώς και την ημερομηνία της επίσκεψής τους στο μνημείο.

Το βίντεο φυσικά προκάλεσε αντιδράσεις, με τον κόσμο να καλεί την αστυνομία να αναλάβει δράση εντοπίζοντας τον τουρίστα και επιβάλλοντάς του σχετικό πρόστιμο για βανδαλισμό. Μάλιστα, ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Gennaro Sangiuliano, είχε κοινοποιήσει το εν λόγω βίντεο στο Twitter στις 26 Ιουνίου γράφοντας πως ελπίζει ο βάνδαλος να «ταυτοποιηθεί σύντομα και να του επιβληθούν κυρώσεις σύμφωνα με τον νόμο». Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.