UPDATE #NOW

Τιτανικός: Fan στο TikTok εντοπίζει ξεκαρδιστική λεπτομέρεια στα ειδικά εφέ της ταινίας


Κλέλια Φατούρου

7 Ιουλίου 2023

Τιτανικός: Fan στο TikTok εντοπίζει ξεκαρδιστική λεπτομέρεια στα ειδικά εφέ της ταινίας
Το βίντεο που προκάλεσε γέλια, αλλά έρχεται από το 1997

«Οι σύγχρονες τηλεοράσεις μας καταστρέφουν τις παλιές αγαπημένες μας ταινίες», σχολιάζει κάποιος βλέποντας τον Τιτανικό και καταλαβαίνουμε απόλυτα το γιατί. Όσες φορές και να δεις την ταινία που σάρωσε τα Όσκαρ, μάς κάνει ακόμα να αναρωτιόμαστε γιατί πνίγηκε ο Τζακ και που έγινε πάλι τραγικά επίκαιρη με τη συντριβή του υποβρυχίου, θα σε συγκινεί και θα σε κάνει να νιώθεις μία νοσταλγία.

Εκτός αν τη δεις σε μία πολύ καλή τηλεόραση, όπως είναι οι περισσότερες σήμερα, και το μάτι σου πέσει στα πολύ κακά CGI του 1997. Κι αν δεν το έχεις προσέξει εσύ, φρόντισε να το κάνει κάποιος στο TikTok, σε ένα βίντεο που έγινε viral. Πρόκειται για μία γενική σκηνή του πλοίου, λίγο πριν δούμε τον καπετάνιο να μιλά με κάποιον από το πλήρωμα. Η κάμερα δείχνει επιβάτες να βολτάρουν, αλλά όταν κάνει zoom, δεν είναι άνθρωποι αλλά σαν χαρακτήρες από τους Sims.

@jessveraaa mind blown 🤯 #titanic ♬ original sound - jess 🦋

Κάποιοι γέλασαν, άλλοι χλεύασαν αλλά στο τέλος της ημέρας, ξέρουμε ότι ήταν στη δεκαετία του '90, και τότε ήταν μία ολοκαίνουρια τεχνολογία για τον κινηματογράφο. Και δεν υπήρχε περίπτωση να φανεί το λάθος στις αίθουσες ή στις τότε τηλεοράσεις μας.

Ο σκηνοθέτης James Cameron έχει μιλήσει εξάλλου για τη χρήση των ειδικών εφέ, αφού δεν συνέφερε οικονομικά να φτιάξει ένα πιστό αντίγραφο του Τιτανικού. «Θέλαμε 10 εκατομμύρια που τελικά θα βυθίζονταν. Οπότε φτιάξαμε ένα στούντιο στο Μεξικό και μετά είχαμε CGI για συγκεκριμένες σκηνές στη θάλασσα».

Να πούμε επίσης ότι η βύθιση του πλοίου και όλοι αυτοί οι άνθρωποι στη θάλασσα ήταν επίσης ειδικά εφέ, που κανείς μας δεν κατάλαβε (μέχρι σήμερα). Ο σκηνοθέτης λάτρευε αυτές τις τεχνικές, γεγονός που απεδείχθη και στις ταινίες Avatar. Ένα βίντεο που μάς κάνει να γελάμε αλλά που φτιάχτηκε σε μία άλλη εποχή και που, από εμάς, θα έχει πάντα ψήφο αγάπης.