UPDATE #NOW

17 χρόνια πριν, οι Simpsons το είχαν προβλέψει: Το προφητικό επεισόδιο για το χαμένο υποβρύχιο στον Τιτανικό


JTeam

22 Ιουνίου 2023

17 χρόνια πριν, οι Simpsons το είχαν προβλέψει: Το προφητικό επεισόδιο για το χαμένο υποβρύχιο στον Τιτανικό
Φαίνεται πως είχαν δει και την εξαφάνιση του υποβρυχίου να έρχεται, από το 2006

H Πέμπτη έφτασε, χωρίς να έχει εντοπιστεί το υποβρύχιο της Ocean Gate που εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό την Κυριακή το πρωί. Το συγκεκριμένο υποβρύχιο ξεκίνησε για περιήγηση στο ναυάγιο του Τιτανικού, έχοντας εξασφαλίσει οξυγόνο για 96 ώρες, οι οποίες όμως αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Να σημειωθεί ωστόσο πως η διαθεσιμότητα οξυγόνου επηρεάζεται από διάφορες μεταβλητές, όπως η δραστηριότητα, ο ρυθμός αναπνοής των πέντε επιβαινόντων, καθώς και το αν έχουν ρεύμα.

Με αφορμή τις ώρες απόγνωσης που ζουν οι επιβάτες του υποβρυχίου Titan, viral έχει γίνει ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Simpsons, που κυκλοφόρησε πριν από 17 χρόνια. Έχουν προβλέψει μερικά από τα σημεία – σταθμούς της εποχής μας. Από την πανδημία και την εκλογή του Trump, μέχρι την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, οι Simpsons έχουν έναν μοναδικό τρόπο να πέφτουν πάντα μέσα. Φαίνεται πως είχαν δει λοιπόν και την εξαφάνιση του υποβρυχίου να έρχεται, από το 2006.

Σε αυτό το επεισόδιο, ο Homer μαζί με τον υποτιθέμενο πατέρα του ταξιδεύουν στα βάθη της θάλασσας με υποβρύχια, εξερευνώντας ένα ναυάγιο. Ο Homer ωστόσο μπερδεύεται, χάνεται μόνος του στο σκοτάδι του ωκεανού και μένει από οξυγόνο.

Υπάρχουν λοιπόν, όπως φαίνεται, μερικές σημαντικές ομοιότητες, αφού και στο Titan υπήρχε ένας πατέρας με το παιδί του. Φυσικά, όπως επισημαίνουν πολλοί, το The Simpsons προβάλλεται από το 1989 με εκατοντάδες επεισόδια, οπότε είναι λογικό πολλά σενάρια του να μοιάζουν όντως με πραγματικά γεγονότα.

Να σημειωθεί ότι ο σεναριογράφος των The Simpsons, Mike Reiss περιέγραψε πρόσφατα την εμπειρία του όταν επιβιβάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στο υποβρύχιο σκάφος, που αναζητείται. Σύμφωνα με τους New York Times, ο Reiss δήλωσε ότι οι επιβάτες του υποβρυχίου σκάφους έπρεπε να υπογράψουν μια δήλωση που ανέφερε τον θάνατο τρεις φορές στην πρώτη σελίδα.

Στο σκάφος υπήρχαν σάντουιτς και νερό, αλλά θυμήθηκε ότι επιβάτες στο 10ωρο ταξίδι του σκάφους δεν έτρωγαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού λόγω «εξαιρετικού ενθουσιασμού» και ότι η υποτυπώδης τουαλέτα του πλοίου δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Μιλώντας επίσης την Δευτέρα στο BBC Breakfast, σημείωσε παράλληλα: «Γνωρίζω τα logistics του ταξιδιού και ξέρω πόσο απέραντος είναι ο ωκεανός και πόσο μικροσκοπικό είναι αυτό το σκάφος. Αν είναι κάτω στο βυθό, δεν ξέρω πώς θα μπορέσει κάποιος να έχει πρόσβαση σε αυτό, πόσο μάλλον να το επαναφέρει».

Πρόσθεσε πως ο ίδιος είχε πάει σε τρεις διαφορετικές καταδύσεις με την εταιρεία OceanGate Expeditions, στην οποία ανήκει το σκάφοςTitan, και ότι «σχεδόν πάντα έχαναν την επικοινωνία». «Μπήκα στο υποβρύχιο και στο πίσω μέρος του μυαλού μου έλεγα “καλά, μπορεί να μην βγω ποτέ από αυτό το πράγμα”, αυτό είναι πάντα στη σκέψη σου».