WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Bed rot: Η τάση του TikTok που σου επιτρέπει να «σαπίζεις» στο κρεβάτι


JTeam

14 Ιουνίου 2023

Bed rot: Η τάση του TikTok που σου επιτρέπει να «σαπίζεις» στο κρεβάτι
Unsplash/kinga howard
Μήπως να απενοχοποιήσουμε το λιώσιμο στο σπίτι;

Θυμάσαι τις εποχές που «σάπιζες» όλη μέρα στο κρεβάτι ή τον καναπέ, κάνοντας απολύτως τίποτα; Παλιότερα νιώθαμε ενοχές όταν το κάναμε, γιατί ήταν ένδειξη τεμπελιάς και απόλυτης απραξίας. Ευτυχώς οι εποχές άλλαξαν και είναι οκ να κάνεις οτιδήποτε κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία.

@elizza_ro I love my bed more then myself #fypシ ♬ everlong

Ευτυχώς που υπάρχει και το TikTok και μάς κάνει να νιώθουμε (κάποιες φορές) καλά με τον εαυτό μας. Το trend αυτό έχει 294 εκ. views στην πλατφόρμα και σου λέει ότι μπορείς να λιώσεις στο κρεβάτι σου διαβάζοντας, βλέποντας σειρές, κάνοντας scrolling ή απλά ταβανοθεραπεία.

@princesskaya LET ME ROT IN PEACE I DONT WANT TO SPEAK #introvertsbelike #introvertproblems #rottinginbed #rottinginmyroom #introvertlife #introvertsatworkproblems ♬ You arent in this episode - Hunter Jenkins

Μπορεί να το έχεις ανάγκη επειδή είσαι εσωστρεφής και πρέπει να γεμίσεις τις κοινωνικές σου μπαταρίες, ή επειδή είσαι στα όρια του burnout. Ή μπορεί να το έχεις ανάγκη σε καθημερινή βάση, γιατί μόνο έτσι χαλαρώνεις. Ας σταματήσουμε να απολογούμαστε τέλος πάντων και ας κανονικοποιήσουμε το «σάπισμα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.