UPDATE #NOW

Σκηνοθετώντας στη Μικρή Επίδαυρο με ευρωπαϊκό αέρα


JTeam

12 Ιουλίου 2023

Σκηνοθετώντας στη Μικρή Επίδαυρο με ευρωπαϊκό αέρα
Η Έμιλυ Λουίζου και ο Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος, – σκηνοθέτες που έχουν ως καλλιτεχνική έδρα τους ευρωπαϊκές πόλεις- ξαναδιαβάζουν το αρχαίο δράμα στη Μικρή Επίδαυρο

Μια Ελληνίδα σκηνοθέτρια κι ένας Ελληνο – Γερμανός σκηνοθέτης με περισσότερα δείγματα γραφής στην Ευρώπη, παρά στην Ελλάδα. Η Έμιλυ Λουίζου (με έδρα το Λονδίνο) και ο Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος (με έδρα τη Βιέννη) επιστρέφουν στα πάτρια με ό,τι πιο σύγχρονο και συνάμα ελληνικό μπορούν να παρουσιάσουν: Έργα εμπνευσμένα από την αρχαία γραμματεία σε απευθείας αναθέσεις από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο φετινός προγραμματισμός της Μικρής Επιδαύρου που, εν πολλοίς στηρίζεται στο πρόγραμμα «Contemporary Ancients» δηλαδή στην μεταγραφή, διασκευή ή αναδημιουργία αρχαίων κειμένων, καλεί φέτος (μεταξύ άλλων) τους δύο δημιουργούς που έχουν μικρή ή μεγαλύτερη σχέση με την τραγωδία (εκτός ελληνικής παραστατικής πραγματικότητας) για να σκηνοθετήσουν μετασκευασμένα σπαράγματα Αισχύλου και Σοφοκλή. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.