Με τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Νέο Κουβαρά Αττικής παίρνει μεγάλες διαστάσεις, οι κάτοικοι αφήνουν τα σπίτια τους και η ανησυχία για τα ζώα είναι μεγάλη.
Ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων του Dogs' Voice έχει ενεργοποιηθεί, σε συνεννόηση με την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, τα σώματα ασφαλείας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο λατομείο ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι θα ανοίξει σήμερα στις 18:00 για να υποδεχθεί ζώα σε ανάγκη.
Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:
1. Συμπληρώστε τη φόρμα εθελοντών μεταφοράς για να συνδράμετε στην περισυλλογή ζώων σε ανάγκη και να ακολουθήσετε τις οδηγίες καταγραφής. Θα τη βρείτε εδώ: https://dogsvoice.typeform.com/to/uroPkswz
2. Ελάτε να βοηθήσετε στο ΛΑΤΟ από τις 18:30 και μετά και παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις για ανάγκες.
3. Όσοι βρίσκεστε σε Καλύβια, Κερατέα, Λαγονήσι, Λουτράκι παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και να είστε σε ετοιμότητα καθώς σήμερα θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για μεταφορές όλο το 24ωρο.
4. Έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν νεκρά ζώα σε καταφύγια και χώρους που δεν πρόλαβαν να εκκενωθούν.
Υπενθυμίζεται πως για την Αναβυσσό, μαζί με το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, 112. Όπως αναφέρει το Mega, υπάρχουν μαύροι καπνοί σε αρκετά σπίτια, γεγονός που υποδηλώνει πως έχει επεκταθεί αρκετά το πύρινο μέτωπο.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
- I Will Find You: Η σειρά του Netflix που βλέπουν όλοι φανατικά - Ρεκόρ τηλεθέασης και κορυφή στο ελληνικό Top10 από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της
- Βρήκαμε στα ΙΚΕΑ το παγκάκι που όλοι θέλουν να αγοράσουν (και ταιριάζει, ειλικρινά, σε κάθε χώρο του σπιτιού)
- Αυτά είναι τα χρώματα πεντικιούρ που κολακεύουν περισσότερο μετά τα 50