UPDATE #NOW

Πέντε ρόλοι της Τζέιν Μπίρκιν που άφησαν εποχή στον κινηματογράφο


JTeam

17 Ιουλίου 2023

birkin_jane.jpg
Η αγαπημένη Βρετανίδα ηθοποιός, που γοήτευσε το κοινό στη Γαλλία, μας αποχαιρέτησε σε ηλικία 76 ετών, μετά από μια γενναία μάχη με τον καρκίνο. Καθώς αναπολούμε την εξαιρετική καριέρα της, ας ρίξουμε μια πιο ματιά στους αξέχαστους ρόλους της.

Η είδηση του θανάτου της Τζέιν Μπίρκιν βύθισε σε θλίψη όλους, όσοι έχουν αγαπήσει την Βρετανίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια, είτε μέσα από τη μουσική, είτε μέσα από τις ταινίες της.

Με το μαγευτικό βλέμμα της, το τόσο γοητευτικά μισάνοιχτο στόμα της και τις κομψές αφέλειες, η Jane Birkin έγινε γρήγορα style icon και ενσάρκωσε μερικές από τις πιο σαγηνευτικές ηρωίδες της δεκαετίας του ’60 και του ’70.

Αγκάλιασε άφοβα αντισυμβατικούς ρόλους, υπερασπιζόμενη τη σεξουαλική ελευθερία και εξυμνώντας την ομορφιά του γυναικείου αισθησιασμού στην μεγάλη οθόνη. Βέβαια, δεν είναι κρυφό ότι παρά το αποδεδειγμένο ταλέντο της, τα μέσα της εποχής ασχολήθηκαν περισσότερο με την πολύκροτη σχέση της με τον Σερζ Γκενσμπούργκ με αποτέλεσμα σήμερα κάποιοι να μην είναι τόσο εξοικειωμένοι με τις ταινίες, στις οποίες συμμετείχε – στην πλειονότητά τους εμβληματικές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr