UPDATE #NOW

4 βασικά λάθη που σίγουρα κάνεις όταν οδηγείς


JTeam

21 Ιουλίου 2023

taxidriver.jpg
Τι να προσέξεις, ώστε να προστατεύσεις τόσο τον εαυτό σου, όσο και τους άλλους οδηγούς

Θα ξεκινήσουμε με κάτι βασικό: Είμαστε όλοι άνθρωποι και τέλειος οδηγός, δεν υπάρχει. Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα οφείλονται σε σφάλματα των οδηγών και όχι σε βλάβη του αυτοκινήτου, και παρότι προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί, εξακολουθούμε να επαναλαμβάνουμε λάθη.

Παρακάτω, θα δεις 4 πράγματα που σίγουρα κάνεις όταν οδηγείς, και καλό είναι να σταματήσεις, κυρίως για τη δική σου ασφάλεια.

Δεν ανάβεις φλας

Όταν δεν χρησιμοποιούμε φλας για να δείξουμε ότι αλλάζουμε λωρίδα σε αυτοκινητόδρομο ή ότι στρίβουμε σε δρόμο της πόλης, αναγκάζουμε τους οδηγούς πίσω και δίπλα μας να αντιδράσουν στις ενέργειές μας την τελευταία στιγμή και απροειδοποίητα. Και κάπως έτσι γίνονται τα ατυχήματα.

Δεν προσαρμόζεις σωστά τη θέση σου

Μπορεί να μην φαίνεται κάτι σημαντικό, αλλά είναι. Πολλοί άνθρωποι κάθονται πολύ πίσω και σε θέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τον έλεγχο του οχήματος που χειρίζονται. Ο χρόνος αντίδρασης μπορεί να επιβραδύνει όταν τα πόδια μας είναι πολύ τεντωμένα και μετά βίας αγγίζουν το γκάζι ή το φρένο. Ομοίως, αν παραείμαστε άνετοι μέσα στο αυτοκίνητό μας, μπορεί να μας χαλαρώσουμε και να μην δίνουμε σημασία στο τι συμβαίνει γύρω μας. Το να κάθεσαι σωστά στο αυτοκίνητο, ώστε να είσαι σε εγρήγορση και ικανός να αντιδράσεις γρήγορα, μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Επιταχύνεις στο πορτοκαλί φανάρι

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πορτοκαλί φανάρι σημαίνει "επιβράδυνση" και όχι "επιτάχυνση". Ωστόσο, όταν βλέπουμε ένα φανάρι να γίνεται από πράσινο σε πορτοκαλί, οι περισσότεροι πατάμε γκάζι αντί για το φρένο. Το να περνάμε το πορτοκαλί φανάρι για να μη χρειαστεί να περιμένουμε στο κόκκινο φαίνεται να είναι εθνικό σπορ είναι, επίσης, είναι πολύ επικίνδυνο.

Σταματάς απότομα χωρίς προειδοποίηση

Όλοι το έχουμε κάνει αυτό: Ξαφνικά βλέπεις μια θέση πάρκινγκ που θέλεις ή καντίνα με βρώμικο την ώρα που πεινάς. Πατάς το φρένο και σταματάς απότομα και χωρίς προειδοποίηση. Το πρόβλημα είναι ότι το αυτοκίνητο πίσω σου, μάλλον έχει πέσει πάνω σου. Το απότομο και απροειδοποίητο σταμάτημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι οδηγοί και οδηγεί σε ένα από τα υψηλότερα περιστατικά ατυχημάτων στους δρόμους και τις εθνικές οδούς