UPDATE #NOW

Ντάνι Έλφμαν: Κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από συνάδελφό του και έκανε οικονομικό διακανονισμό που αθέτησε


Κλέλια Φατούρου

20 Ιουλίου 2023

Ντάνι Έλφμαν: Κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από συνάδελφό του και έκανε οικονομικό διακανονισμό που αθέτησε
Instagram/danny elfman pics
Γδυνόταν και αυνανιζόταν πολύ συχνά μπροστά της

Να πούμε ότι μάς εκπλήσσουν αυτά τα νέα; Θα ήταν ψέμα. Κάθε μέρα μαθαίνουμε για μία νέα περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης από κάποιον celebrity και τώρα αναρωτιόμαστε για το ποιος δεν έχει κακοποιήσει.

Ο Ντάνι Έλφμαν είναι ο συνθέτης των κορυφαίων μουσικών που άκουσες στα "Harry Potter", στο "Wednesday" και τις περισσότερες ταινίες του Τιμ Μπάρτον, αλλά και στο "Spiderman", όπως και στους "The Simpsons". O 70χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά τη συνάδελφό του, πιανίστρια και υποψήφια για Grammy, Νόμι Αμπάντι, το 2015 και το 2016. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, συμφώνησε όμως σε οικονομικό διακανονισμό ύψους 830 χιλιάδων δολαρίων. Τώρα η Αμπάντι τον μηνύει επειδή της χρωστάει δόσεις από τη συμφωνία.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Rolling Stone αποκάλυψε την αναφορά που έγινε το 2017 στην αστυνομία από την Αμπάντι, η οποία ισχυριζόταν ότι ο Έλφμαν γδύθηκε και αυνανίστηκε μπροστά της πολλές φορές. Εκείνος απάντησε λέγοντας ότι η σχέση ήταν πλατωνική και ότι μάλιστα εκείνη τον κυνήγησε προκειμένου να κάνουν σεξ, εκείνος την απέρριψε και εκείνη τον εκδικήθηκε. Στη μηνυτήρια αναφορά, υποστηρίζεται ότι ο συνθέτης της είπε να κάνει καλλιτεχνική φωτογράφηση, ενώ τελικά ήταν γυμνή.

Υπάρχει και συνέχεια. Της έστειλε ένα μέιλ με τη φωτογραφία ενός ποτηριού και την υπόνοια ότι το περιεχόμενο ήταν το σπέρμα του «για να της εξάψει τη φαντασία». Εκείνος είπε ότι έκανε πλάκα και ότι δεν υπαινίχθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. «Ήταν ενυδατική κρέμα». Και τι έκανε μέσα στο ποτήρι; «Πώς να απαντήσω σε τόσες βαριές κατηγορίες όταν η μόνη απάντηση είναι ότι είμαι αθώος; Είναι βασανιστικό να σκέφτομαι ότι μπορεί να καταστραφεί μία καριέρα 50 χρόνων εξαιτίας ψευδών ισχυρισμών. Η κυρία Αμπάντι λέει ψέματα. Επέτρεψα σε κάποιον να έρθει πολύ κοντά μου χωρίς να ξέρω ότι ήταν ερωτευμένη μαζί μου από παιδί και ότι η πρόθεσή της ήταν να καταστρέψει τον γάμο μου και να αντικαταστήσει τη σύζυγό μου», λέει στο Rolling Stone ο Έλφμαν.

Η όχι και τόσο νηφάλια υπεράσπίσή του είναι ότι την απέρριψε ερωτικά, εκείνη τον εκδικήθηκε, συμβούλευσαν τον Έλφμαν να μην την απομακρύνει και τώρα προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του. Χρησιμοποίησε επίσης το #MeToo για να πει ότι το 2017 δεν θα έβρισκε με τίποτα δικαίωση και ότι αναγκάστηκε να την αποζημιώσει προκειμένου να μην καταστραφεί η ζωή και η καριέρα του. Τον Ιούλιο του 2018 υπέγραψαν το ιδιωτικό συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο θα της κατέβαλε 830 χιλιάδες δολάρια σε 4 δόσεις, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Κάποιες εξ αυτών θα πήγαιναν απευθείας σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και όχι στην ίδια.

Προς το παρόν, η καταγγέλουσα, που είναι ακτιβίστρια και μιλά δημόσια για την τοξικότητα σε στούντιο ηχογραφήσεων δεν έχει μιλήσει για την παρενόχληση, αλλά φίλοι της μιλούν για απανωτές στιγμές αμηχανίας, με τον Έλφμαν να την καλεί στο στούντιο ηχογράφησης γυμνός, υποστηρίζοντας ότι ήθελε να της δείξει τον αυθεντικό του εαυτό, ενώ αυνανιζόταν γιατί «βοηθούσε τη δημιουργικότητά του».