UPDATE #NOW

Oppenheimer: Η Ινδία έβαλε μαύρο φόρεμα με CGI σε γυμνή σκηνή της Φλόρενς Πιου


Κλέλια Φατούρου

25 Ιουλίου 2023

Oppenheimer: Η Ινδία έβαλε μαύρο φόρεμα με CGI σε γυμνή σκηνή της Φλόρενς Πιου
Και το πιο άβολο CGI βραβείο πάει στην Ινδία

Αρκετές χώρες εκτός των Η.Π.Α., όπως η Ινδία και η Μέση Ανατολή, απαγορεύουν το γυμνό και το σεξ στις ταινίες που προβάλλουν, και παίρνουν μέτρα, κατά το δοκούν. Αποφάσισαν λοιπόν ότι δεν γίνεται να δούμε το στήθος της Φλόρενς Πιου σε μία σκηνή όπου συνομιλεί με τον Οπενχάιμερ, με τον οποίο έχει ερωτική σχέση.

Πώς θα καλύψουμε λοιπόν το στήθος της; Α ναι, ας φτιάξουμε ένα μαύρο φόρεμα (που είναι και κλασική επιλογή) με κακό CGI. Αυτό έγινε γιατί δεν θα υπήρχε εναλλακτικός τρόπος για να προβληθεί η ταινία σε περιοχές όπως η Ινδία και η Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, πρέπει να είναι κατάλληλες για παιδιά άνω των 12 ετών (τα οποία μάλλον δεν ξέρουν τι είναι το στήθος).

Εννοείται ότι υπήρξαν αντιδράσεις στο Twitter, με ανθρώπους να αντιλαμβάνονται εκ των υστέρων ότι το μαύρο φόρεμα δεν ήταν αληθινό, ενώ άλλοι δίνουν (ειρωνικά) το καλύτερο CGI βραβείο στην Ινδία.

Όσες εταιρίες παραγωγής αρνούνται να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς, οι ταινίες τους δεν φτάνουν σε αυτές τις αίθουσες. Όπως συνέβη και με τα "West Side Story" και "Eternals" της Disney δεν προβλήθηκαν στο Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και αλλού επειδή είχαν έναν τρανς χαρακτήρα και ένα ομόφυλο ζευγάρι.

Jenny.Gr

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα χώρες όπου απαγορεύεται να δείχνεις κάτι τόσο φυσιολογικό, όπως το γυμνό γυναικείο σώμα, τις ερωτικές σκηνές και τα ομόφυλα ζευγάρια. Μόλις πριν λίγες μέρες, η Ινδονησία διέκοψε μουσικό φεστιβάλ επειδή ο frontman του βρετανικού συγκροτήματος "The 1975" αντάλλαξε ένα φιλί στη σκηνή με τον μπασίστα.