UPDATE #NOW

Η Έλεν Μίρεν είναι αγνώριστη ως Ισραηλινή πρωθυπουργός στο trailer της ταινίας "Golda"


Κλέλια Φατούρου

26 Ιουλίου 2023

Η Έλεν Μίρεν είναι αγνώριστη ως Ισραηλινή πρωθυπουργός στο trailer της ταινίας "Golda"
Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 25 Αυγούστου.

Η σπουδαία ηθοποιός Έλεν Μίρεν μεταμορφώνεται (κυριολεκτικά) στην Golda Meir, την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του πολέμου Γιομ Κιπούρ.

Η ταινία Golda, γραμμένη από τον Νίκολας Μάρτιν εκτυλίσσεται στις 19 μέρες του πολέμου, το 1973. Η Ισραηλινή πρωθυπουργός Golda Meir έρχεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της ολικής καταστροφής του Ισραήλ και πρέπει να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις της. Εκατομμύρια ζωές ανθρώπων κινδυνεύουν ενώ η κληρονομιά που άφησε πίσω της ήταν αμφιλεγόμενη.

«Είναι μία ταινία για το Ισραήλ με περισσότερα επίπεδα που ίσως οι άνθρωποι από άλλες χώρες δεν θα κατανοήσουν», επισημαίνει ο σκηνοθέτης Γκάι Νάτιβ. Αυτό που ήθελα να δείξω είναι η ήττα του Ισραήλ, το Ρέκβιεμ της Golda. Δεν θέλουμε να δοξάσουμε τον πόλεμο, αλλά για εμάς παραμένει μία αναφορά που κάνουμε ακόμη και σήμερα. Λέμε το Γιομ Κιπούρ της Eurovision ή της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Για εμάς ήταν το Βιετνάμ του Ισραήλ».

Η επίσημη πρεμιέρα έγινε τον Φεβρουάριο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ιερουσαλήμ ενώ εμείς θα δούμε την ταινία στις 25 Αυγούστου. Το trailer πάντως είναι καθηλωτικό γιατί διηγείται μία ιστορία που ίσως δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Το cast περιλαμβάνει τους: Καμίλ Κοτάν, Έλι Πίρσι, Εντ Στόπαρντ, Ραμί Χέμπεργκερ και πολλούς ακόμη.