UPDATE #NOW

Το Ισραήλ γράφει ιστορία: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν πλέον να γίνουν γονείς μέσω παρένθετης μητέρας


JTeam

4 Ιανουαρίου 2022

Το Ισραήλ γράφει ιστορία: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν πλέον να γίνουν γονείς μέσω παρένθετης μητέρας
Getty Images
Το Ισραήλ καταγράφει στο ημερολόγιο του μια ιστορική ημέρα αφού αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς που δεν επέτρεπαν σε ομόφυλα ζευγάρια και ανύπαντρους άνδρες να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας εντός της χώρας.

Το Ισραήλ προχώρησε σε μια σημαντική νίκη, ενισχύοντας τον αγώνα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αφού αποφάσισε την άρση των περιορισμών που δεν επέτρεπαν σε ομόφυλα ζευγάρια και ανύπαντρους άνδρες να γίνουν γονείς μέσω παρένθετης μητέρας εντός της χώρας.

H άρση του περιορισμού επικυρώνει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τη λήξη της απαγόρευσης, σύμφωνα με το Reuters, ενώ παράλληλα δικαιώνει την πολύχρονη προσπάθεια των LGBTQ+ ατόμων να αποκτήσουν το δικαίωμα, στο οποίο είχαν ήδη πρόσβαση τα ετερόφυλα ζευγάρια και οι ανύπαντρες γυναίκες.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Nitzan Horowitz: «Είναι μια ιστορική ημέρα για τον αγώνα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο Ισραήλ», τη στιγμή που ο ίδιος προχώρησε στην χαρμόσυνη ανακοίνωση ότι πλέον εκδόθηκε εγκύκλιος που δίνει ίση πρόσβαση σε όλους στο να γίνουν γονείς με παρένθετη μητέρα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο τον περασμένο Ιούλιο, έκρινε ότι η εν λόγω απαγόρευση παραβίαζε τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών και των ανύπαντρων ανδρών έπειτα από προσφυγή ακτιβιστών για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, και ότι έπρεπε να αρθεί εντός έξι μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απαγορεύσεις ίσχυαν μόνο για την απόκτηση παιδιού με παρένθετη μητέρα εντός της χώρας και ορισμένοι από εκείνους που δεν τους επιτρεπόταν μέχρι τώρα, ταξίδευαν σε άλλες χώρες προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά στη διαδικασία.