UPDATE #NOW

World Weather Network: Οι καλλιτέχνες αντιδρούν στην κλιματική κρίση


JTeam

26 Ιουλίου 2023

World Weather Network: Οι καλλιτέχνες αντιδρούν στην κλιματική κρίση
Μια παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα συγκεντρώνει τα αποτελέσματα της συνεργασίας φορέων των εικαστικών τεχνών από 28 χώρες κι από τις πέντε ηπείρους, που στηρίζουν τους «μετεωρολογικούς σταθμούς» απ’ όπου εκκινεί η δημιουργία των καλλιτεχνών, σε συνεργασία με επιστήμονες. Από την Ελλάδα στο παγκόσμιο δίκτυο συμμετέχει ο οργανισμός ΝΕΟΝ

Η κλιματική κρίση, τα σημάδια της οποίας βιώνουμε όλο και περισσότερο έντονα όλοι και όλες στην καθημερινότητά μας, απασχολεί όχι μονάχα επιστήμονες και κυβερνήσεις (όσο τις απασχολεί αυτές…) αλλά και τον κόσμο της τέχνης. Εκατοντάδες είναι οι καλλιτέχνες και οι καλλιτέχνιδες που στο έργο τους καταθέτουν τον σχετικό προβληματισμό, θέτοντας ερωτήματα για το μέλλον της ζωής πάνω στον πλανήτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήθηκε μια πρωτοποριακή συνεργασία φορέων από το πεδίο των εικαστικών τεχνών, που προέρχονται από 28 χώρες απ’ όλες τις ηπείρους, το World Weather Network, που είχε στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας ψηφιακής πλατφόρμας καλλιτεχνικής δημιουργίας σχετικά με την κλιματική κρίση, μέσα σε διάστημα ενός έτους, από το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου 2022 έως εκείνο της 21ης Ιουνίου 2023.

Κάθε συνεργαζόμενος φορέας επέλεξε μια τοποθεσία, που μετατρέπεται σε ένα «μετεωρολογικό σταθμό» απ’ όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να εξερευνήσουν το τοπικό κλίμα. Αυτοί οι σταθμοί μπορεί να είναι συγκεκριμένα μέρη, κτίρια, περιβάλλοντα ή ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές, απ’ όπου οι καλλιτέχνες δημιουργούν νέα έργα σε ποικίλες μορφές τέχνης, τα «δελτία καιρού».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr