UPDATE #NOW

Barbie Foot Challenge: Η επικίνδυνη τάση του TikTok - Ορθοπεδικοί προειδοποιούν


JTeam

29 Ιουλίου 2023

Barbie Foot Challenge: Η επικίνδυνη τάση του TikTok - Ορθοπεδικοί προειδοποιούν
To #BarbieFootChallenge έγινε viral, αλλά κρύβει κινδύνους

H ταινία Barbie δεν σπάει μόνο τα ταμεία, αλλά έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για challenge στο TikTok, το Barbie Foot Challenge, το οποίο, όμως, έχει ανησυχήσει τους ορθοπεδικούς.

Ήδη από την κυκλοφορία του τρέιλερ της ταινίας, η σκηνή που η πρωταγωνίστρια, Μάργκοτ Ρόμπι, έβγαζε τα αστραφτερά, γούνινα ψηλά τακούνια της και περπατούσε στις μύτες των ποδιών της σε έναν φωτεινό ροζ διάδρομο είχε κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Η συγκεκριμένη σκηνή ήταν μια ωδή στον τρόπο που είναι σχεδιασμένα τα πόδια της κούκλας της Mattel. Ωστόσο, μετά την πρεμιέρα της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες το περασμένο Σαββατοκύριακο, το TikTok γέμισε από βιντεάκια όπου γυναίκες διάφορων ηλικιών προσπαθούσαν να μιμηθούν το περπάτημα της «Barbie» Μάργκο Ρόμπι.

@sophiawebster Hey Barbie 🎀🌸💖 this Barbie only wears butterfly shoes 🦋 #butterfly #barbie #heybarbie #hibarbie #barbiemovie #barbiefeet #barbieshoes #barbiedoll #dollshoes #dollfeetchallenge #barbieoutfit ♬ original sound - Argo

Έτσι, τα hashtags #BarbieFeet και #BarbieFeetChallenge έχουν συγκεντρώσει συνολικά περισσότερες από 80 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα, ενώ το ενδιαφέρον αναζήτησης για το «Barbie Foot Challenge» αυξήθηκε κατά 2.950% κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, σύμφωνα με το Foot, Ankle & Leg Vein Center, αναφέρει η New York Post.

Η TikToker, Σάνα Σρίμπνερ, ήταν εκείνη που δημοσίευσε το πρώτο βίντεο, το οποίο αριθμεί πάνω από 192.900 προβολές, δημιουργώντας την όλη τάση και εξηγώντας ότι το τρέιλερ αποτέλεσε για εκείνη πηγή έμπνευσης.

@petitepied 💗🦶🏻Finally had a go at the Barbie foot challenge 😘🎀 #barbiefeet #barbiegirl #barbiefootchallenge #pedicure #feetofticktock #feetforyou #footchallenge #feet ♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] - Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

Οι ορθοπεδικοί, όμως, εξηγούν ότι «Αν και το Barbie Arch κάνει τα πόδια μιας γυναίκας να φαίνονται μακρύτερα και γυμνασμένα, αυτό δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Αν κάποιος επιχειρήσει τη στάση μία ή δύο φορές, πιθανότατα δεν θα έχει πρόβλημα και θα δημιουργήσει ένα υπέροχο βίντεο για το TikTok», δήλωσε στη New York Post η ποδίατρος Τζόντι Αρ Σόνχαους.

«Ωστόσο, αν επιχειρήσετε τη στάση και τον βηματισμό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εγκυμονούν κάποιοι κίνδυνοι. Ο αστράγαλος είναι ασταθής, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάστρεμμα συνδέσμων και τραυματισμούς, που συνήθως παρατηρούνται με τη χρήση ψηλών τακουνιών», εξήγησε στη συνέχεια.


Πρόσθεσε δε ότι η τοξοειδής θέση του ποδιού της Barbie μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τους μυς και τη σπονδυλική στήλη, καθώς καταπονεί το κάτω μέρος της πλάτης και μπορεί επίσης να βλάψει τις πλάκες ανάπτυξης, μια προειδοποίηση για τα νεότερα κορίτσια που εξακολουθούν να αναπτύσσονται. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η θέση του ποδιού είναι παρόμοια με το να φοράει κάποια απλώς ψηλά τακούνια, αλλά η Σονχάους επισημαίνει ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: η στήριξη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr

TAGS