UPDATE #NOW

Red Jane: Ο φούρνος στα Χανιά που μπήκε στους New York Times (και μοιάζει με γκαλερί)


Κλέλια Φατούρου

31 Ιουλίου 2023

Red Jane: Ο φούρνος στα Χανιά που μπήκε στους New York Times (και μοιάζει με γκαλερί)
Instagram/urbanfoodjunkiegr
Σύμφωνα με τους New York Times, μοιάζει με club στο Βερολίνο

Μπορεί να άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες, αλλά ο φούρνος Red Jane κέρδισε ήδη την προσοχή του T Magazine των New York Times. Απόλυτα λογικό, αν σκεφτείς ότι δεν πρόκειται για έναν κλασικό συνοικιακό φούρνο. Βρίσκεται στα Χανιά, σε έναν όχι και τόσο γνωστό δρόμο (Κυδωνίας 101), και ίσως το μπερδέψεις για «κλαμπ του Βερολίνου», όπως έγραψαν και οι New York Times.

Χωρίς ξεκάθαρη επιγραφή για το τι θα βρεις στο εσωτερικό του, το Red Jane θα μπορούσε να είναι νεοϋορκέζικη μπουτίκ ή γκαλερί που φτιάχνει ψωμί. Ταβάνι από τούβλα, μεσογειακά πλακάκια και ένας εντυπωσιακός πάγκος από κόκκινο μάρμαρο. Τα αρτοποιήματα εκτίθενται σε γυάλινη βιτρίνα σαν κοσμήματα και γενικώς, κάναμε διεθνή καριέρα για καλό λόγο.

Ο hotelier Νίκος Τσεπέτης, γνωστός για το κοντινό Ammos Hotel συνεργάστηκε με τον διεθνώς γνωστό σχεδιαστή επίπλων και φωτισμού, Μιχάλη Αναστασιάδη. Δημιουργός του μενού του Red Jane είναι ο Eyal Schwartz, πρώην ιδιοκτήτης του Ε5 Bakehouse του Λονδίνου, ενώ head baker είναι ο Σεραφείμ Καραντζιούνης. Ζαχαροπλάστης ο Κωνσταντίνος Κασιδόπουλος και ειδικός στους καφέδες ο Γιάννης Κλουβιδάκης.