UPDATE #NOW

Έξι βραβευμένα ελληνικά ντοκιμαντέρ από γυναίκες δημιουργούς στο ERTFLIX


JTeam

1 Αυγούστου 2023

Έξι βραβευμένα ελληνικά ντοκιμαντέρ από γυναίκες δημιουργούς στο ERTFLIX
Το ERTFLIX φιλοξενεί έξι βραβευμένα ντοκιμαντέρ από Ελληνίδες σκηνοθέτες, που με την μοναδική τους ματιά εστιάζουν και προβάλουν ιδιαίτερα ζητήματα

Το ERTFLIX φιλοξενεί έξι βραβευμένα ντοκιμαντέρ από Ελληνίδες σκηνοθέτιδες, που με την μοναδική τους ματιά εστιάζουν και προβάλουν ιδιαίτερα ζητήματα. Από την εργασία στο χώρο του σεξ και τη σχέση μας με το χρόνο και τη μνήμη, μέχρι ιστορίες ψυχής από ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας. Πρόκειται για ντοκιμαντέρ που διέπρεψαν σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Καλεσμένες οι Εύα Στεφανή, Δήμητρα Κουζή, Διονυσία Κοπανά, Κατερίνα Πατρώνη, Αγγελική Αριστομενοπούλου και Δήμητρα Ζήρου.

Η Δήμητρα είναι εργαζόμενη στο χώρο του σεξ και επί χρόνια πρόεδρος του σωματείου Ατόμων Εργαζόμενων στο Σεξ Ελλάδας. Αγαπάει τη δουλειά της και υπήρξε ιδιοκτήτρια σε ένα από τα παλαιότερα σπίτια της Αθήνας. Η ταινία σκιαγραφεί το πορτρέτο της Δήμητρας στη διάρκεια δώδεκα χρόνων. Ταυτόχρονα, η κάμερα καταγράφει όψεις της πόλης που αλλάζει, σημαδεμένη από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Γνωρίζοντας τη Δήμητρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα στερεότυπά μας για το σεξ, την γυναικεία επιθυμία, την ατομική ελευθερία, αλλά και τον τρόπο που μάς αλλάζουν οι δοκιμασίες σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.