UPDATE #NOW

Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να διαγράψεις αμέσως από το κινητό σου


JTeam

1 Αυγούστου 2023

Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να διαγράψεις αμέσως από το κινητό σου
pexels
Πάτα το delete - Μην το σκέφτεσαι άλλο

Πιθανολογούμε ότι οι εφαρμογές που έχεις στο κινητό σου είναι άπειρες και οι περισσότερες, αχρείαστες. Αν έχεις χάσει το μέτρημα σε μια πρόχειρη προσπάθεια να δεις πόσες είναι, αρκεί να σου κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή, λέγοντάς σου πως πρέπει να διαγράψεις ένα μεγάλο μέρος αυτών, όχι μόνο γιατί πιάνουν πολύ χώρο, αλλά και γιατί παραβιάζουν την ιδιωτικότητά σου.

Υπάρχουν καλά apps, κακά και επικίνδυνα. Παρακάτω, θα δούμε ποια πρέπει να διαγράψουμε άμεσα – είτε γιατί η συσκευή μας ήδη παρέχει αυτό που προσφέρουν, είτε επειδή τα προσωπικά μας δεδομένα δεν είναι ασφαλή.

Facebook

Όσο κι αν μας στενοχωρούν τα νέα, το Facebook είναι μία από τις πιο επικίνδυνες εφαρμογές. Έχει πρόσβαση στις επαφές, την τοποθεσία, την κάμερα, τον χώρο αποθήκευσης, τα πάντα. Κι αυτό δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση.

Το Facebook βρίσκεται πρώτο στη λίστα στα apps που παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα γι' αυτό καλό είναι να κάνεις τώρα κιόλας, την κίνηση της διαγραφής.

CamScanner

Το συγκεκριμένο app έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα σε φοιτητές, μαθητές και εργαζομένους, καθώς σκανάρει σελίδες και τις μετατρέπει σε pdf σε δευτερόλεπτα, ενώ τις στέλνει με email όπου θέλουμε. Και το καλύτερο; Είναι δωρεάν.

Όπως γνωρίζουμε, όμως, τίποτα δεν είναι πραγματικά δωρεάν. Το αντίτιμο σε αυτήν την περίπτωση, είναι η ιδιωτικότητά μας. Μερικά χρόνια πριν, μάλιστα, ειδικοί βρήκαν ότι είχαν εγκατασταθεί ιοί στις συσκευές των χρηστών της εφαρμογής – με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Angry Birds

Το πιο επιτυχημένο game για smartphone, αποτελεί κίνδυνο. Τα Angry Birds ξεκίνησαν το 2009 για να γνωρίσουν μεγάλη επιτυχία, αλλά η εξέλιξη θα σε απογοητεύσει. Το app συγκεντρώνει πολύ περισσότερα δεδομένα από ό,τι θα έπρεπε έτσι ώστε να οδηγήσει στοχευμένη διαφήμιση προς τους χρήστες. Με λίγα λόγια, βγάζει όλα τα προσωπικά σου δεδομένα στη φόρα. Υπάρχει πιο δυνατός λόγος για να πατήσεις αμέσως το delete;