UPDATE #NOW

Καύσωνας: Επιστρέφουν τα 40άρια - Ποιες θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες


JTeam

2 Αυγούστου 2023

Καύσωνας: Επιστρέφουν τα 40άρια - Ποιες θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Για νέο καύσωνα στην Ευρώπη, κάνουν λόγο οι ειδικοί

Μπορεί να ζήσαμε για λίγο θερμοκρασίες οι οποίες αντιστοιχούν σε ένα φυσιολογικό καλοκαίρι, και δεν ξεπερνούν τους 40 βαθμούς, ωστόσο ο καύσωνας επιστρέφει και μάλιστα θα είναι και αυτός διαρκείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά τις 15 Αυγούστου, έρχεται νέος καύσωνας διαρκείας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η Ισπανία, η Νότια Γαλλία και η Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο, η Ρώμη και η Καταλονία σημείωσαν θερμοκρασίες ρεκόρ, ενώ η Σαρδηνία έκανε το ρεκόρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον περασμένο μήνα στους 48 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεραστεί.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, οι πιο δύσκολες ημέρες αναμένονται να είναι η Παρασκευή 4 Αυγούστου και το Σάββατο 5 του μήνα. Ωστόσο, από την Κυριακή θα είναι ήδη αισθητή η αποκλιμάκωση του φαινομένου και αναμένεται να δούμε πως θα κινηθεί ο υδράργυρος μετά τις 15 του μήνα.

Ορισμένοι μετεωρολόγοι ωστόσο, έδειξαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από τα Ευρωπαϊκά μέσα: «Σύμφωνα με το Bloomberg, έρχεται νέος καύσωνας στη Μεσόγειο αλλά και στην Ελλάδα μετά τις 15 Αυγούστου. Πόσο εύστοχη όμως είναι και τι οικονομικές επιπτώσεις όσον αφορά στον τουρισμό θα μπορούσε να έχει μια τέτοια μακροπρόθεσμη και γενικευμένη πρόγνωση για μια τόσο μεγάλη γεωγραφική περιοχή όπως η νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας;», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Θοδωρής Κολυδάς.