UPDATE #NOW

Napoleon: Το χαστούκι του Χοακίν Φίνιξ στη Βανέσα Κίρμπι και η (κρυφή) συμφωνία τους


Κλέλια Φατούρου

2 Αυγούστου 2023

Napoleon: Το χαστούκι του Χοακίν Φίνιξ στη Βανέσα Κίρμπι και η (κρυφή) συμφωνία τους
Empireonline.com
Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 22 Νοεμβρίου

Όλοι κάνουμε θυσίες για τη δουλειά, αλλά ο Χοακίν Φίνιξ και η Βανέσα Κίρμπι, το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, ως σωστοί καλλιτέχνες. Ως συμπρωταγωνιστές στην ταινία του Ρίντλει Σκοτ, "Napoleon", ενσαρκώνουν τη γνωστή σχέση του Ναπολέοντα Βοναπάρτη με την Ιωσηφίνα, αλλά δεν ήθελαν ένα βαρετό αποτέλεσμα.

«Ήταν στη σκηνή του διαζυγίου και λέγαμε αυτά που είπαν και εκείνοι στην εκκλησία. Αλλά δεν θέλαμε να πούμε απλά τα λόγια και να πάμε σπίτι. Θέλαμε να εκπλήξουμε ο ένας τον άλλο», είπε η Κίρμπι σε συνέντευξη στο Empire Magazine, μιλώντας για τη συμφωνία που έκαναν οι δύο ηθοποιοί.

«Μπορείς να κάνεις ό,τι σου έρθει. Το ίδιο ισχύει και για εμένα. Να με χαστουκίσεις, να με αρπάξεις, να με τραβήξεις, να με φιλήσεις. Το συμφωνήσαμε γιατί θέλαμε να δημιουργήσουμε σκηνές που δεν υπήρχαν. Θέλαμε να αποφύγουμε το κλισέ μίας ταινίας εποχής. Μιλώ για σκηνές που είναι συνήθως καλά σχεδιασμένες και ενορχηστρωμένες».

Η ηθοποιός μίλησε για την ασφάλεια που ένιωθε με τον Φοίνιξ και πόσο σημαντικό είναι να νιώθεις έτσι όταν αυτοσχεδιάζεις. «Ήμασταν μαζί σε αυτό και αποφασίσαμε ότι θα πάμε σε σκοτεινά μέρη. Ενθαρρύναμε και σοκάραμε ο ένας τον άλλο, προκαλώντας ταυτόχρονα τους εαυτούς μας». Μία τέτοια σκηνή ήταν και το χαστούκι που θα δούμε.

Γνωρίζουμε εξάλλου τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος δουλεύει τρομερά επιλεκτικά. Ο Ρίντλει Σκοτ μίλησε πρόσφατα για τη συνεργασία τους (είναι η δεύτερη φορά μετά τον Μονομάχο). «Δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα, ήρθε στο γραφείο μου σε απόγνωση και μου είπε ότι δεν έχει ιδέα για τον ρόλο. Για 10 μέρες, κάναμε πρόβες και περάσαμε όλο το σενάριο, αναλύοντας την παραμικρή λεπτομέρεια».

«Το “Ναπολέων” είναι μία αυθεντική και προσωπική ματιά στις ρίζες του Ναπολέοντα και την ανελέητη προσπάθειά του να γίνει αυτοκράτορας, μέσα από το πρίσμα της εξαρτητικής και συχνά εκρηκτικής σχέσης του με τη μία, πραγματική του αγάπη, την Ιωσηφίνα. Η ταινία παρουσιάζει τις διάσημες μάχες του Ναπολέοντα, την αχόρταγη φιλοδοξία του και το εξαιρετικό μυαλό του, ως στρατιωτικός ηγέτης και οραματιστής πολέμου». Θα κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.