UPDATE #NOW

Βενετία: Η UNESCO θα προτείνει να μπει στη λίστα με τα μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο


JTeam

2 Αυγούστου 2023

Βενετία: Η UNESCO θα προτείνει να μπει στη λίστα με τα μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο
Η UNESCO έκανε γνωστό ότι θα συστήσει να συμπεριληφθεί και η Βενετία στον κατάλογο των πολιτιστικά σημαντικών τοποθεσιών που κινδυνεύουν να υποστούν ανεπανόρθωτη ζημιά

Η UNESCO έκανε γνωστό ότι θα συστήσει να συμπεριληφθεί η Βενετία στον κατάλογο των πολιτιστικά σημαντικών τοποθεσιών που κινδυνεύουν να υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη. Ο πολιτιστικός οργανισμός αναφέρει ότι η ιστορική ιταλική πόλη αντιμετωπίζει κινδύνους σε πολλαπλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, του μαζικού τουρισμού και της αστικής ανάπτυξης.

Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς, όργανο του οργανισμού του ΟΗΕ, δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο όσον αφορά στην εφαρμογή μέτρων προστασίας στην πόλη.

Το 2021, η UNESCO πίεσε τους Ιταλούς νομοθέτες να περιγράψουν λεπτομερώς τις περαιτέρω προσπάθειες που θα έπρεπε να κάνουν για τη διατήρηση της πόλης. Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Dario Franceschini, είχε δηλώσει ότι η έμφαση στη βιωσιμότητα της Βενετίας “πρέπει να παραμείνει υψηλή”. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.