UPDATE #NOW

Bad Blue Boys: Οι ακροδεξιοί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είναι έτοιμοι για όλα


JTeam

9 Αυγούστου 2023

Bad Blue Boys: Οι ακροδεξιοί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είναι έτοιμοι για όλα
Οι σκληροί «Bad Blue Boys», οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλησαν τη Νέα Φιλαδέλφεια, πρωταγωνίστησαν το 1990 στο «ντέρμπι του μίσους» που ξεκίνησε έναν εμφύλιο πόλεμο

Στα όσα τραγικά έγιναν τη νύχτα της Δευτέρας (7/8) έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ένας νεαρός οπαδός της «Ένωσης» δολοφονήθηκε, κατά την καταδρομική και αιματηρή επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται πως είχαν τα μέλη του συνδέσμου Bad Blue Boys της κροατικής ομάδας.

Ο συγκεκριμένος σύνδεσμός έχει ξεκάθαρα ακροδεξιές αναφορές και τα μέλη του έχουν τη φήμη των σκληρών που είναι πάντα έτοιμοι για όλα. Οι οπαδοί του συγκεκριμένου συνδέσμου, μάλιστα, συμμετείχαν και στα εξίσου αιματηρά γεγονότα στο «καταραμένο Μαξιμίρ» λίγο πριν η Γιουγκοσλαβία βυθιστεί στο αίμα. Στο ντέρμπι του μίσους που έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων, την άνοιξη του 1990!

Ήταν τότε που το, ούτως ή άλλως, εύθραυστο γυαλί στις σχέσεις Σέρβων και Κροατών είχε ραγίσει για τα καλά. Τα πάντα κρέμονταν από μια κλωστή και όλοι θεωρούσαν πως σύντομα θα «μιλούσαν» τα όπλα. Και δεν έπεσαν έξω. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.