UPDATE #NOW

Ράιλι Κίου: Η εγγονή του Έλβις Πρίσλει μιλά για την υποκριτική, τη μητρότητα και την απώλεια της μητέρας και του αδερφού της


Κλέλια Φατούρου

9 Αυγούστου 2023

Ράιλι Κίου: Η εγγονή του Έλβις Πρίσλει μιλά για την υποκριτική, τη μητρότητα και την απώλεια της μητέρας και του αδερφού της
Vanity Fair/MARIO SORRENTI
Η 34χρονη ηθοποιός έχει κάνει τη δική της καριέρα στην υποκριτική

Η Ράιλι Κιου είναι η 34ρονη ηθοποιός που ξεχώρισε στη σειρά "Daisy Jones & The Six", παραγωγός της δικής της εταιρίας, παντρεμένη με τον έρωτα της ζωής της και μαμά ενός παιδιού που γεννήθηκε το 2022. Είναι όμως και η πρώτη εγγονή του Έλβις Πρίσλει, η κόρη της Λίζα Μαρί, που πέθανε στις αρχές του έτους, μετά από επιπλοκές επέμβασης για απώλεια βάρους, ενώ το 2020 αυτοκτόνησε ο αδερφός της.

Η Ράιλι βιώνει μία χρονιά rollercoaster, αλλά αναγνωρίζει ότι η ζωή είναι γεμάτη ευτυχισμένες στιγμές που τις διαδέχονται οι τραγωδίες. Η νόσος Lyme τη βρίσκει τη μέρα των γενεθλίων της στη Ελβετία, για να δοκιμάσει μία θεραπεία που καθαρίζει το αίμα της και που δεν μπορεί να βρει στις Η.ΠΑ. Εκεί δίνει συνέντευξη στο Vanity Fair, ξεκινώντας από το μέρος που ένωνε πάντα όλη την οικογένεια. Την Graceland του Έλβις.

«Όσο οι τουρίστες έκαναν tour στο κτήμα, εμείς κρυβόμασταν στον δεύτερο όροφο, εκεί όπου πέθανε ο Έλβις και τρώγαμε πρωινό, περιμένοντας να φύγουμε». Ένα οικογενειακό σπίτι που πλέον φιλοξενεί πολλούς τάφους και της προκαλεί περισσότερη θλίψη και λιγότερη νοσταλγία. «Δεν περνάω τα καλύτερα γενέθλιά μου. Θυμάμαι πέρυσι τέτοια μέρα ήμουν σε μία παραλία στην Ελλάδα και τελείωνα τα γυρίσματα του "Daisy Jones" και με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι κέρδισα Χρυσό Φοίνικα (για το "War Pony"). Μία ημέρα που με βοηθά να διαχειριστώ τη σημερινή».

Η Ράιλι Κιου δεν είναι συνηθισμένη στο να κάνει διαλείμματα από τη δουλειά. Είναι workaholic, αν και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που δεν ακολουθούσε πρόγραμμα. «Μάλλον γεννήθηκα έτσι. Οι γονείς μου ήταν ανέμελοι και δεν ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να πηγαίνω σχολείο κάθε μέρα. Μόνο όποτε ήθελα». Ίσως για αυτό δεν το τελείωσε ποτέ και ασχολήθηκε με το μόντελινγκ στα 14. Μεγάλωσε ωστόσο σε ένα τρομερά πνευματικό σπίτι. Η μαμά της και η γιαγιά της, Πρισίλα, ζούσαν στα κεντρικά της Σαϊεντολογίας, μέχρι που την εγκατέλειψαν οριστικά το 2014. Ο μπαμπάς της διάβαζε ταρό. «Νομίζω ότι η πίστη βρίσκεται παντού. Δεν πηγαίνω στην εκκλησία, αλλά βρίσκω νόημα σε οτιδήποτε».

Οι γονείς της χώρισαν το 1993, όταν η μητέρα της Λίζα Μαρί ξεκίνησε να κάνει παρέα με τον Μάικλ Τζάκσον, προκειμένου να τον στηρίξει μετά τις κατηγορίες για παιδοφιλία στη Neverland. Αν και κανείς δεν πίστεψε ότι επρόκειτο για αληθινή σχέση, η Λίζα Μαρί επέμενε ότι ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του. Ενάμιση χρόνο μετά χώρισαν. «Η παιδική μου ηλικία ήταν πραγματικά τρελή, αλλά όταν είσαι παιδί, βλέπεις την οικογένειά σου φυσιολογική. Ο Μάικλ ήταν ένας πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος και τον αγαπούσα». Ακολούθησε ένας γάμος αστραπή με τον Νίκολας Κέιτζ, με τον οποίο θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί. «Δεν έχουμε επαφές, αλλά είναι τρομερός ηθοποιός. Είχα μοναδικούς πατριούς. Και οι διάσημοι και οι μη», λέει γελώντας.

Μεγάλωσε στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, το μέρος που έκαναν διάσημο οι αδερφές Καρντάσιαν. «Τότε δεν υπήρχε κανένα σπίτι. Ήμασταν μόνοι μας». Οι κολλητές στη στην εφηβεία ήταν η Ντακότα Τζόνσον και η Ζόι Κράβιτζ. Έμεναν κοντά, πήγαιναν σε οικογενειακά πάρτι και τους ένωνε ότι είχαν πολύ γνωστούς γονείς.

Jenny.Gr
Mad Max

Αν και νομίζεις ότι δεν γνωρίζεις πολλά για την καριέρα της, η αλήθεια είναι ότι έχει συμμετάσχει σε πολύ γνωστά projects. The Runaways, Magic Mike, Mad Max: Fury Road. Στο τελευταίο γνώρισε και τον Αυστραλό κασκαντέρ Μπεν Σμιθ- Πίτερσεν, που έγινε σύζυγός της το 2015. «Ήξερα αμέσως ότι μαζί θα κάνουμε παιδιά». Το 2022 υποδέχθηκαν την κόρη τους μέσω παρένθετης μητέρας. «Μπορώ να κυοφορήσω, αλλά θα ήταν επικίνδυνο με το αυτοάνοσο που έχω». Το κοινό έμαθε για την κόρη της όταν την είδε στην κηδεία της Λίζα Μαρί.

Είχε γράψει έναν αποχαιρετιστήριο λόγο, που δεν άντεξε να διαβάσει η ίδια. «Ελπίζω να μπορέσω να αγαπήσω την κόρη μου όσο με αγάπησες εσύ. Σε ευχαριστώ για τη δύναμη, την ενσυναίσθηση, το θάρρος, την αίσθηση του χιούμορ, τους τρόπους, τη τρέλα και τα νεύρα που μου έδωσες. Είμαι προϊόν της καρδιάς σου». Τώρα ζει ξανά στο Καλαμπάσας, για να είναι κοντά στις 14χρονες αδερφές της. Εκεί σκοπεύει να μεγαλώσει την κόρη της και να γίνει όσο καλύτερη μαμά μπορεί.

Μιλά για τη δικαστική διαμάχη με τη γιαγιά της Πρισίλα, που διευθετήθηκε, και με την οποία ελπίζει ότι θα αγαπηθεί ξανά και σύντομα. H Ραίλι είναι η μοναδική κληρονόμος της Graceland και των εταιριών του Έλβις. «Αν θέλει να θαφτεί στην Graceland, προφανώς και αυτό θα γίνει. Είναι μία πολύ σημαντική γυναίκα για εμένα. Ο Έλβις ήταν ο έρωτας της ζωής της και τον βοήθησε πολύ να γίνει αυτό που ήταν. Για εμένα είναι η γιαγιά μου».

Νιώθει περίεργα όταν ακούει ότι η ευτυχία είναι επιλογή, γιατί εκείνη δεν επέλεξε να χάσει τον αδερφό και τη μητέρα της. Το έριξε στη δουλειά για να ξεχαστεί και επιλέγει να είναι απόλυτα παρούσα σε οτιδήποτε βιώνει. Από μία συναυλία μέχρι τη μητρότητα. «Ξέρω ότι έχω περάσει πολλά αλλά δεν θέλω να νιώθω θύμα και να λέω η καημένη Ράιλι. Εξάλλου δεν ένιωσα ποτέ ότι είμαι κάτι ιδιαίτερο ή σπουδαίο».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Vanity Fair