UPDATE #NOW

Renfield: Ο Nicolas Cage είναι ο Dracula, αλλά κυρίως το τοξικό αφεντικό που δεν θες να έχεις


Κλέλια Φατούρου

23 Μαρτίου 2023

Renfield: Ο Nicolas Cage είναι ο Dracula, αλλά κυρίως το τοξικό αφεντικό που δεν θες να έχεις
Από τις 14 Απριλίου ο Δράκουλας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί, έρχεται στους κινηματογράφους

Η ταινία Renfield έχει ολοκληρωμένο trailer και αυτή η εκδοχή του Dracula και του πιστού του ακόλουθου είναι πολύ διαφορετική από αυτό που ξέρουμε. Οι δύο υπέροχοι Nicolas, o Cage και ο Hoult, συμπρωταγωνιστούν στην ιδέα του Robert Kirkman, του δημιουργού του "The Walking Dead", με πολλά κωμικά και υπαρξιακά στοιχεία. «Αξίζω την ευτυχία», είναι το mantra του Renfield στο trailer.

Με μουσικό background το Creep των Radiohead (το επέλεξε κι ο Παπακαλιάτης για το Maestro), βρισκόμαστε στην εποχή του original Dracula, τότε που οι δύο συνεργάτες γνωρίστηκαν για πρώτη φορά. Μεταφερόμαστε αμέσως στο σήμερα, 100 χρόνια μετά, με τον Dracula να αναζητά ανθρώπους για να σβήσει τη δίψα του για αίμα. Ο Renfield κάνει ό,τι του ζητήσει, χωρίς να πει λέξη.

Μέχρι που σώζει ένα μπαρ στη Νέα Ορλεάνη από πυροβολισμούς, συναντά την αστυνομικό Rebecca (Awkwafina) και ερωτεύεται. Όταν της αποκαλύπτει την ταυτότητά του, εκείνη τον ενθαρρύνει να βρει τη δύναμη να σπάσει τα δεσμά της καταπίεσης από τον τοξικό εργοδότη του. Όμως ο Dracula είναι έτοιμος για πόλεμο και η μάχη ξεκινά. Είναι πιθανό να ταυτιστείς.

Ο Nicolas Cage συνέκρινε την ερμηνεία του με τον Andy Warhol. «Όταν κατάλαβα πού θέλει να το πάει ο σκηνοθέτης McKay, συνειδητοποίησα ότι η ταινία έχει μία κωμική, pop art πλευρά. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα είναι ένας pop art Dracula».

Το υπόλοιπο cast αποτελείται από τους: Ben Schwartz, Adrian Martinez και Brandon Scott Jones και θα δούμε την πιο σύγχρονη εκδοχή του Dracula από τις 14 Απριλίου στους κινηματογράφους.