UPDATE #NOW

The Andy Warhol Diaries: Η ζωή του πατέρα της pop art γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix


Κλέλια Φατούρου

24 Φεβρουαρίου 2022

The Andy Warhol Diaries: Η ζωή του πατέρα της pop art γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix
Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την επαγγελματική και προσωπική ζωή του Andy Warhol

Η πολύπλευρη αλλά και αρκετά ιδιωτική προσωπικότητα του Andy Warhol γίνεται σειρά-ντοκιμαντέρ στο Netflix και θα μάθουμε πολλά για έναν από τους πιο ανατρεπτικούς καλλιτέχνες. Βασισμένη στα δικά του δημοσιευμένα ημερολόγια και στο υλικό από συνεντεύξεις και ανθρώπους που τον γνώριζαν, όπως ο Rob Lowe, μετράμε αντίστροφα μέχρι τις 9 Μαρτίου.

Το πρώτο trailer του ντοκιμαντέρ, που έχει δημιουργήσει ο Ryan Murphy, αναδημιουργεί τη φωνή του pop-art ειδώλου μέσα από τεχνητή νοημοσύνη, η οποία ακούγεται τρομερά ρεαλιστική. Η σειρά ακολουθεί του ταξίδι του Warhol μέσα από τις διαφορετικές εποχές και μέσα της δουλειάς του. Δεν ήταν απλά καλλιτέχνης. Ήταν σκηνοθέτης, εκδότης, τηλεοπτικός παραγωγός, μάνατζερ συγκροτήματος, σχεδιαστής σκηνικών και φυσικά celebrity.

Το Netflix επιχειρεί να φτάσει και στην τρομερά ιδιωτική ζωή του Andy. Τα ημερολόγιά του καλύπτουν τη χρονική περίοδο 1976-1989 και περιγράφουν την παιδική ηλικία στο Pittsburgh, το πρωτοποριακό του ταλέντο και τις σχέσεις του με τον Jean-Michel Basquiat. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Andrew Rossi και το ντοκιμαντέρ θα είναι χορταστικό, με 6 ωριαία επεισόδια.