UPDATE #NOW

O βραβευμένος σκηνοθέτης Alexander Payne ορκίστηκε Έλληνας πολίτης


JTeam

9 Φεβρουαρίου 2022

O βραβευμένος σκηνοθέτης Alexander Payne ορκίστηκε Έλληνας πολίτης
Πριν από έξι χρόνια, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Alexander Payne έγινε επίτιμος δημότης Αιγίου και πλέον ορκίστηκε επίσημα Έλληνας πολίτης

Ο διάσημος σκηνοθέτης Alexander Payne ορκίστηκε Έλληνας πολίτης. Την είδηση γνωστοποίησε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες, το οποίο ανέφερε: «Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε τη διαδικασία αίτησης για την ελληνική υπηκοότητα του Αλεξάντερ Πέιν Καλώς ήρθατε στην ελληνική μας οικογένεια!».

Πριν από έξι χρόνια, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Alexander Payne έγινε επίτιμος δημότης Αιγίου και πλέον ορκίστηκε επίσημα Έλληνας πολίτης, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη.

Ο 54χρονος σκηνοθέτης είναι παντρεμένος από το 2015 με τη Μαρία Κοντό, μια 27χρονη Ελληνίδα που γνώρισε στο Αίγιο.

Είναι περισσότερο γνωστός για τις ταινίες, Citizen Ruth (1996), Election (1999), About Schmidt (2002), Sideways (2004), The Descendants (2011), Nebraska (2013) και Downsizing (2017).

Ο Payne κέρδισε δύο φορές το Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και ήταν τρεις φορές υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Γεννήθηκε στην Ομάχα της Νεμπράσκα από τους Πέγκυ και Τζορτζ Πέιν, ιδιοκτήτες εστιατορίων. Ο πατέρας του είναι ελληνικής και γερμανικής καταγωγής και η μητέρα του ελληνικής καταγωγής. Ο παππούς του Payne από την πλευρά του πατέρα του, ο Νίκολας «Νικ» Πέιν, είχε το επώνυμο «Παπαδόπουλος». Η οικογένειά του κατάγεται από τρεις περιοχές της Ελλάδας: τη Σύρο, τη Λιβαδειά και το Αίγιο.

«Είμαι Έλληνας από την Ομάχα. Ο παππούς μου έφτασε στην Ομάχα γύρω στο 1912 με το όνομα Νίκος Παπαδόπουλος. Υπήρχε μια ανθελληνική εξέγερση, οπότε μέχρι το 1915, θεώρησε σκόπιμο να αλλάξει το όνομά του και όχι απλώς να το συντομεύσει σε «Παππάς» όπως κάνουν πολλοί Έλληνες, αλλά να το αμερικανοποιήσει εντελώς. Οι Έλληνες προσκολλώνται στην ταυτότητά τους… Μεγαλώνοντας στην Ομάχα είχα την αίσθηση ότι είμαι μέρος μιας υποκουλτούρας», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του στην καναδική τηλεόραση, για τις ελληνικές του ρίζες.