UPDATE #NOW

The Tinder Swindler: Το ντοκιμαντέρ για τον άντρα που εξαπατούσε γυναίκες και συνελήφθη στην Αθήνα


Κλέλια Φατούρου

4 Φεβρουαρίου 2022

The Tinder Swindler: Το ντοκιμαντέρ για τον άντρα που εξαπατούσε γυναίκες και συνελήφθη στην Αθήνα
Άλλο ένα ντοκιμαντέρ για την εξαπάτηση γυναικών από έναν άντρα που κυκλοφορεί ελεύθερος και συνεχίζει κανονικά τη ζωή του

Το Tinder έχει και τη σκοτεινή πλευρά του, αν και δεν απέτρεψε τη Cecilie Fjellhøy από το να συνεχίσει να ψάχνει τον έρωτα. Η σοκαριστική ιστορία που ξεδιπλώνεται μπροστά μας μέσα σε 2 ώρες, δείχνει πώς ένα απλό swipe right μπορεί να σου κοστίσει πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ. Και την ψυχική σου υγεία.

Ο Simon Leviev είναι γιος δισεκατομμυριούχου, που εμπορεύεται διαμάντια, ταξιδεύει συνέχεια για δουλειά, φορά μόνο ακριβά ρούχα, μένει σε πεντάστερα ξενοδοχεία και πετά με ιδιωτικό αεροπλάνο. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχει στο Tinder το αποδεικνύουν. Όπως και η γνωριμία μαζί του. 3 γυναίκες που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ The Tinder Swindler, μιλούν για τη ζωή του στο πλάι του Simon και πώς είδαν με τα μάτια τους την υπερπολυτελή ζωή που έκανε. Τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια.

Οι Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm και Ayleen Charlotte έπεσαν θύματα του Leviev, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Shimon Hauyt και εξαπατήθηκαν επί μήνες, στέλνοντας συνέχεια λεφτά μέσω κάρτας ή δίνοντάς του μετρητά. Η δικαιολογία ήταν ότι η επικινδυνότητα του επαγγέλματός του και το ότι τον κυνηγούσαν συνέχεια εχθροί. Κάτι σαν τον υποτιθέμενο κατάσκοπο του The Puppet Master. Αν και δεν δημιούργησε ερωτική σχέση με όλες, κατάφερε να τους αποσπάσει πολλές χιλιάδες ευρώ, μόνο και μόνο για να απολαμβάνει πανάκριβα ταξίδια με άλλες συντρόφους. Όλες ένιωσαν ότι βρήκαν τον έρωτα της ζωής του και ήταν έτοιμες να κάνουν οικογένεια μαζί του.

Η σύλληψη στην Αθήνα

Η ιστορία του έγινε πρώτη είδηση στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Νορβηγίας και το πρόσωπό του υπήρχε παντού στο Ίντερνετ. Η τελευταία του σχέση είδε την ιστορία, επικοινώνησε με τις γυναίκες που τον ξεσκέπασαν και ενημέρωσε αμέσως τις Αρχές. Τελικά συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αθήνας και τον έστειλαν πίσω στο Ισραήλ, από όπου και κατάγεται.

Η τρομερή ειρωνεία είναι ότι καταδικάστηκε για 15 μόνο μήνες και τελικά εξέτισε 5 μήνες λόγω καλής διαγωγής. Σήμερα ζει ελεύθερος, συνεχίζει να κάνει πολυτελή ζωή, έχει σχέση και δεν κατηγορήθηκε ποτέ για κλοπή. Αντιθέτως, τα θύματά του συνεχίζουν να πληρώνουν τα χρέη τους στην τράπεζα εξαιτίας του. Υπολογίζεται ότι όλα αυτά τα χρόνια έκλεψε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

TAGS