CELEBRITIES

Νόσος Lyme: Η Μπέλα Χαντίντ μοιράστηκε φωτογραφίες από τη δύσκολη ανάρρωσή της - «Δεν θα άλλαζα τίποτα»


JTeam

7 Αυγούστου 2023

Νόσος Lyme: Η Μπέλα Χαντίντ μοιράστηκε φωτογραφίες από τη δύσκολη ανάρρωσή της - «Δεν θα άλλαζα τίποτα»
Instagram/ bellahadid
Ο νέος εαυτός της Μπέλα μετά τις θεραπείες είναι πιο δυνατός από ποτέ και ξεχειλίζει από ευγνωμοσύνη για όλους όσοι τη στήριξαν

Η Μπέλα Χαντίντ το τελευταίο διάστημα, έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και από τις πασαρέλες, προκειμένου να εστιάσει στην υγεία της, και τη θεραπεία της καθώς έχει διαγνωστεί με τη νόσο του Lyme. Πριν λίγες ώρες, το 26χρονο μοντέλο ανέβασε δύο posts στο Instagram από την ανάρρωσή της και πραγματικά συγκινεί.

Στο πρώτο τη βλέπουμε σε διάφορες φωτογραφίες από τις θεραπείες στις οποίες υπεβλήθη, αλλά και σε λήψεις με την ευεργετική συντροφιά του σκύλου της. Όπως γράφει χαρακτηριστικά στη λεζάντα του πρώτου post:

«Η μικρή Μπέλα θα ήταν τόσο υπερήφανη βλέποντάς με τώρα να μην παραιτούμαι. Είμαι ευγνώμων για τη μαμά μου που κράτησε όλους τους ιατρικούς μου φακέλους, που ήταν στο πλάι μου, που δεν έφυγε ποτέ από κοντά μου, που με προστάτευσε, με στήριξε, αλλά κυρίως που πίστεψε σε μένα όλο αυτό το διάστημα. Το να ζω σε αυτή την κατάσταση, που έμοιαζε να χειροτερεύει με τον χρόνο και τη δουλειά ενώ προσπαθούσα να κάνω τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και τους ανθρώπους που με στηρίζουν, υπερήφανους, είχε επιπτώσεις πάνω μου με τρόπους που δεν μπορώ πραγματικά να εξηγήσω. Το να είμαι τόσο λυπημένη και άρρωστη, έχοντας όλες αυτές τις προσευχές/ τα προνόμια/ τις ευκαιρίες/ την αγάπη γύρω μου, ήταν ό,τι πιο δύσκολο. Αυτό που θέλω να εκφράσω σε όλους σας, είναι ότι 1. είμαι ok και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, και 2. δεν θα άλλαζα τίποτα. Αν έπρεπε να το ξαναπεράσω, για να φτάσω εδώ, σε αυτή ακριβώς τη στιγμή που είμαι τώρα, με όλους εσάς, κι εν τέλει υγιής, θα το ξαναπερνούσα από την αρχή. Με έκανε αυτό που είμαι σήμερα. Το σύμπαν λειτουργεί με τους πιο επίπονους και όμορφους τρόπους αλλά πρέπει να πω ότι αν παλεύετε με κάτι, η κατάσταση θα βελτιωθεί. Το υπόσχομαι. Κάντε ένα βήμα πίσω, παραμείνετε δυνατοί, έχετε πίστη στον δρόμο σας, βαδίστε στη δική σας αλήθεια και τα σύννεφα θα αρχίσουν να καθαρίζουν. Νιώθω τόση ευγνωμοσύνη για όλα σε αυτή τη ζωή. Αυτές οι 100+ μέρες με τη χρόνια νόσο Lyme, η θεραπεία, τα 15 σχεδόν χρόνια που υπέφερα αόρατα, όλα αυτά άξιζαν γιατί κατάφερα να είμαι πραγματικά ο εαυτός μου. Για πρώτη φορά. Διάλεξα τις πιο θετικές φωτογραφίες γιατί αν και η εμπειρία ήταν τόσο επίπονη, το αποτέλεσμα ήταν μια εμπειρία που με διαφώτισε και με γέμισε με νέους φίλους, νέα οράματα και ένα νέο μυαλό».

Το δεύτερο post είναι εξίσου συγκινητικό και ξεχειλίζει από ευγνωμοσύνη που όσους τη βοήθησαν και της στάθηκαν όλο αυτό τον καιρό.

Η μάχη της οικογένειας Χαντίντ με τη νόσο του Lyme, είναι γνωστή. Πρόκειται για μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi. Το βακτήριο αυτό μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus. Τόσο οι νύμφες όσο και τα ενήλικα τσιμπούρια μπορεί να είναι φορείς της βορρελίωσης (νόσο του Lyme). Μερικά από τα συμπτώματα είναι ο πυρετός, η ναυτία, η ζάλη, η κόπωση, δερματικά εξανθήματα και υπάρχουν και επιπλοκές.

Το διάσημο μοντέλο μίλησε για πρώτη φορά για την ασθένεια της όταν ήταν 19 ετών, ενώ από την ίδια πάθηση ταλαιπωρείται και η μητέρα της, αλλά και η αδερφή της. Το 2021, η Μπέλα μοιράστηκε στιγμιότυπα από τη ζωή της, δείχνοντας πως είναι να ζεις με τη συγκεκριμένη χρόνια ασθένεια. «Ζώντας με μερικές χρόνιες αυτοάνοσες ασθένειες, βρίσκω πάντα χρόνο για τους ορούς μου», είχε αναφέρει τότε.

Να σημειωθεί πως το διάσημο μοντέλο, αντιμετωπίζει και θέματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και διαταραχές άγχους. Η Μπέλα ποτέ δεν έκρυψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, και χωρίς δισταγμό δείχνει ξανά ευάλωτες στιγμές της υγείας της, τόσο της σωματικής της, όσο και της ψυχικής. Όσο εμείς θαυμάζουμε την καριέρα της και την εμφάνιση της, ίσως είναι στιγμή να δείξουμε ακόμη περισσότερη κατανόηση και υποστήριξη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.