UPDATE #NOW

Τελικά καταπίνουμε αράχνες όσο κοιμόμαστε;


JTeam

10 Αυγούστου 2023

Τελικά καταπίνουμε αράχνες όσο κοιμόμαστε;
Pexels
Μήπως σου έχει συμβεί και εσένα και δεν το γνωρίζεις;

Μια περίεργη ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μας κάνει τώρα να αναρωτιόμαστε αν είναι πιθανό κάποιος να καταπιεί αράχνες όσο κοιμάται. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την ιστορία του Chris Cowsley, ο οποίος είναι ταχυδρόμος στο Hertfordshire και αποκάλυψε ότι ένιωσε ότι κατάπιε αράχνη στον ύπνο του. Ο ίδιος μάλιστα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας δυσκολίες στην αναπνοή.

Τον ενημέρωσαν ότι το πίσω μέρος του λαιμού του να έχει, και εικάζεται ότι προήλθε από αράχνη. Από αυτό το τσίμπημα ο λαιμός του πρήστηκε και είχε σοβαρή δύσπνοια και αισθανόταν ότι θα πεθάνει. Η θεωρία της αράχνης είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Jenny.Gr
Pexels

Τι ισχυρίζονται όμως οι ειδικοί για τις αράχνες;

Οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι μια αράχνη ήταν ένοχη για το αναπνευστικό πρόβλημα του ταχυδρόμου. Ο δρ Ματ Γουίλκινσον, από το Τμήμα Ζωολογίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένας μύθος ότι καταπίνεις περίπου οκτώ αράχνες το χρόνο στον ύπνο σου. Είναι ένας μύθος, αλλά πολλοί άνθρωποι το αποδέχονται ως πραγματικότητα».

Τέλος, πριν πανικοβληθείς κράτα ότι οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα ξυπνούσαν αν υπήρχε κάποια αράχνη μέσα στο στόμα τους.