UPDATE #NOW

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν ξέμεινες στην Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο


Κλέλια Φατούρου

15 Αυγούστου 2023

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν ξέμεινες στην Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο
Unsplash/sander crombach
Πώς θα περάσεις αυτή την αργία στην πόλη

Δεν πιστεύω να σε έχει πάρει από κάτω επειδή έχεις ξεμείνει στην Αθήνα μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Όσοι το έχουν ξαναζήσει, γνωρίζουν ότι είναι η ιδανική εποχή για να κυκλοφορείς στην Αθήνα και τα πέριξ, αφού έχει αδειάσει. Μπορεί να μην βρεις εύκολα ανοιχτό μαγαζί για ποτό ή φαγητό, αλλά εμείς σου έχουμε έτοιμες μερικές επιλογές για να περάσεις τη μέρα, ακόμα και αν δεν θες να φύγεις για μονοήμερη εκδρομή.

Μπάνιο στις παραλίες

Σκέψου όλες τις φορές που ήθελες να πας για μπάνιο το καλοκαίρι αλλά σε απέτρεψε η κίνηση στους δρόμους και ο συνωστισμός στις παραλίες. Σήμερα δεν θα βρεις τίποτα από τα δύο και θα πας πολύ πιο γρήγορα μέχρι το Σούνιο, την Ψάθα, τη Λούτσα ή όπου είναι πιο κοντά σε εσένα.

Στα θερινά τα σινεμά

Jenny.Gr

Ευτυχώς που υπάρχουν τα θερινά σινεμά και έχουμε πού να πιούμε γρανίτα φράουλα, με γάτες να μπερδεύονται στα πόδια μας. Τα περισσότερα θα είναι ανοιχτά, αλλά φέτος μπορείς να δεις την επίκαιρη ταινία «Τσίου» και σε θεατρική παράσταση στο Παλιό Αμαξοστάσιο, στις 15 και 16 Αυγούστου.

Πάρτι στο Μπη Σάιντ

Είναι λίγα τα μπαρ που θα μείνουν ανοιχτά στην πόλη, οπότε μην χάσεις την ευκαιρία να πας στο πάρτι του Μπη Σάιντ για χορό, κοκτέιλ και Dora Mask με Patso.

ΚΠΙΣΝ

Κάθε μέρα, θα βρεις να κάνεις και κάτι στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τον Δεκαπενταύγουστο θα βρεις τη μεγάλη υπαίθρια εγκατάσταση Return to Sender (Επιστροφή στον Αποστολέα) της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου. Το έργο θα παραμείνει στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό. Μην χάσεις και τις χορογραφίες των σιντριβανιών που αλλάζουν κάθε μισή ώρα.

Μπαλκόνι και αυτοσχέδια πάρτι

Αν δεν έχεις καμία διάθεση να βγεις από το σπίτι, απόλαυσε τη δροσιά της βραδιάς, γιατί θα είναι υποφερτή σήμερα, και φτιάξε σπιτικά κοκτέιλ. Κάλεσε καλή παρέα και δείτε ταινίες, σειρές ή κάντε αυτοσχέδιο πάρτι. Όλο και κάποια Μαρία, Δέσποινα ή Παναγιώτη θα έχεις να γιορτάσεις.