UPDATE #NOW

Άντι Γουόρχολ: Το παρασκήνιο πίσω από το εξώφυλλο άλμπουμ του καλλιτέχνη για τους Velvet Underground


JTeam

10 Αυγούστου 2023

Άντι Γουόρχολ: Το παρασκήνιο πίσω από το εξώφυλλο άλμπουμ του καλλιτέχνη για τους Velvet Underground
Το εξώφυλλο του άλμπουμ «The Velvet Underground and Nico», που σχεδίασε ο εμβληματικός Άντι Γουόρχολ, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα μουσικά εξώφυλλα όλων των εποχών, στην εποχή του όμως είχε διχάσει

Το περιοδικό Billboard κυκλοφόρησε μια λίστα με τα καλύτερα εξώφυλλα άλμπουμ όλων των εποχών. Νικητής ήταν ο “πάπας της pop art” Andy Warhol για το εξώφυλλο του άλμπουμ «The Velvet Underground and Nico» (1967).

Το 1967, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, το άλμπουμ δεν ήταν καθόλου δημοφιλές. Αν και σήμερα θεωρείτε ένα τεράστιο, μουσικό επίτευγμα -ο “επιθετικός” ήχος του και οι ανατρεπτικοί του στίχοι αποτελούν προάγγελοι πολλών μουσικών trends ακόμα και σήμερα- εκείνη την εποχή δεν είχε βρει μαζικό κοινό.

Στα παρασκήνια, ο Andy Warhol υπήρξε καθοριστικός για τη δημιουργία του άλμπουμ. Ως μάνατζερ του συγκροτήματος, ο Warhol ήταν εκείνος που έφερε σε επαφή τους The Velvet Underground με τη Nico. Πήραν μέρος, μάλιστα, στις performances του Warhol «Exploding Plastic Inevitable». Ακόμη και η ανάμειξη του, ωστόσο, λίγο ωφέλησε τις εμπορικές προοπτικές του συγκροτήματος. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.