UPDATE #NOW

Τι συνέβη με τη Lil Tay; Το μυστήριο με τη 14χρονη influencer που την «πέθανε» η οικογένειά της, και μετά από λίγες ώρες δήλωσε «ζωντανή»


JTeam

11 Αυγούστου 2023

Τι συνέβη με τη Lil Tay; Το μυστήριο με τη 14χρονη influencer που την «πέθανε» η οικογένειά της, και μετά από λίγες ώρες δήλωσε «ζωντανή»
Instagram/ liltay
Η οικογένεια της 14χρονης κατηγορήθηκε για κακοποίηση και εκμετάλλευσή της. Η μαμά και ο αδερφός της αντιμετώπισαν κατηγορίες που ανέφεραν ότι την ανάγκαζαν να φτιάχνει περιεχόμενο για τα social media και την καθοδηγούσαν για το πώς να προκαλεί διαμάχες για να τραβάει περισσότερη προσοχή

Η 14χρονη influencer και ράπερ, Lil Tay, σύμφωνα με τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, δεν είναι νεκρή. Η είδηση του θανάτου της κυκλοφόρησε λίγο νωρίτερα ενώ μαζί αναφερόταν ότι είχε πεθάνει και ο 21χρονος αδερφός της. Το πιο παράξενο όλων, είναι ότι η θλιβερή είδηση που εν τέλει διαψεύστηκε καθώς αργότερα ο πατέρας της δεν την επιβεβαίωσε, είχε την υπογραφή της οικογένειάς τους.

«Είμαστε ασφαλείς και ζωντανοί», δήλωσε μετά τον «θάνατό» της η 14χρονη influencer

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο TMZ, η Lil Tay επιβεβαίωσε ότι είναι ζωντανή, λέγοντας πως: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο αδερφός μου και εγώ είμαστε ασφαλείς και ζωντανοί, αλλά είμαι εντελώς απαρηγόρητη και παλεύω να βρω ακόμη και τα σωστά λόγια για να μιλήσω. Είχα ένα πολύ τραυματικό 24ωρο. Όλη τη μέρα χθες, βομβαρδιζόμουν με ατελείωτα σπαραχτικά και δακρύβρεχτα τηλεφωνήματα από αγαπημένα πρόσωπα, ενώ προσπαθούσα να τακτοποιήσω αυτό το χάος».

Η ίδια συνέχισε την μυστήρια τοποθέτηση με τα εξής λόγια: «Ο λογαριασμός μου στο Instagram παραβιάστηκε από τρίτο άτομο και διέδωσε τρομακτική παραπληροφόρηση και φήμες σχετικά με εμένα, σε σημείο που ακόμη και το όνομά μου ήταν λάθος. Το όνομά μου είναι Tay Tian, όχι "Claire Hope" .

Η ανάρτηση για τον «θάνατό» της

Ο «θάνατος» της influencer κοινοποιήθηκε μόλις πριν μία μέρα, (και λίγο νωρίτερα πριν την διάψευσή του), με δήλωσή της οικογένειάς της ανακοινώνοντας ότι πέθανε και ο αδελφός της.

«Με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε τα σπαρακτικά νέα για τον ξαφνικό και τραγικό θάνατο της αγαπημένης μας Claire. Δεν έχουμε λόγια να εκφράσουμε την αφόρητη απώλεια και τον απερίγραπτο πόνο. Ήταν εντελώς απρόσμενο και προκάλεσε σε όλους μας σοκ». Στην ανακοίνωσή της, η οικογένεια ανέφερε παράλληλα πως «Ο θάνατος του αδερφού της προσθέτει ένα ακόμη πιο ασύλληπτο βάρος στη θλίψη μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της απέραντης θλίψης, ζητάμε ευγενικά την ιδιωτικότητα καθώς θρηνούμε αυτή τη συντριπτική απώλεια. Οι συνθήκες γύρω από τον θάνατο της Claire και του αδερφού της ακόμα διερευνώνται». Η δήλωση κατέληγε πως «Η Claire θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας, η απουσία της αφήνει ένα αναντικατάστατο κενό που θα το νιώσουν όλοι όσοι τη γνώρισαν και την αγάπησαν».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση μετά από λίγο διαγράφηκε από το Instagram, καθώς ο πατέρας της 14χρονης influencer δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την είδηση του χαμού της, εντείνοντας τα σενάρια γύρω από το τι τελικά συνέβη και είναι αλήθεια.

«Ναι, μιλάτε με το σωστό άτομο, αλλά δεν έχω κάποιο σχόλιο αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Lil Tay, όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν μαζί τους για κάποια δήλωση

Πέρα από τον πατέρα της, το άτομο που πιστεύεται ότι εκπροσωπεί τη Lil Tay, αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν και τις αυξανόμενες αντιφάσεις. «Βρίσκομαι σε επικοινωνία με άτομα που γνωρίζουν καλά την κατάσταση της οικογένειας» δήλωσε ο Henry Tsang, προσθέτοντας: «Δεδομένης της πολυπλοκότητας των τρεχουσών συνθηκών, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να απορρίψω οριστικά τη εγκυρότητα της δήλωσης που εξέδωσε η οικογένεια». Ο Tsang πρόσθεσε ότι η κατάσταση απαιτεί «προσεκτική εξέταση» αλλά και «ακρίβεια». «Ενθαρρύνω τους πάντες να βασίζονται σε αξιόπιστες και επίσημες πηγές πληροφόρησης. Πρέπει να επιδείξουμε υπομονή, περιμένοντας τις περαιτέρω εξελίξεις προτού βγάλουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα» κατέληξε.

Η απουσία του πατέρα και οι καταγγελίες για κακοποίηση

Ο πατέρας της φαίνεται ότι απουσίαζε από τη ζωή της και επέστρεψε μόνο όταν το παιδί έγινε γνωστό και απέκτησε χρήματα, ενώ υπήρχαν και καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά. Ωστόσο, εκπρόσωπός του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα το 2018, η οικογένεια της 14χρονης κατηγορήθηκε για κακοποίηση και εκμετάλλευσή της. Η μαμά και ο αδερφός της αντιμετώπισαν κατηγορίες που ανέφεραν ότι την ανάγκαζαν να φτιάχνει περιεχόμενο για τα social media και την καθοδηγούσαν για το πώς να προκαλεί διαμάχες για να τραβάει περισσότερη προσοχή.

Όπως προαναφέρθηκε, ο πατέρας της κατηγορήθηκε ότι την κακοποιούσε σωματικά και ψυχικά καθώς και ότι πήρε μέρος από τα κέρδη της μαζί με τη σύζυγό του, σύμφωνα με μια καμπάνια GoFundMe που ξεκίνησε ο αδερφός της. Η Tay διατάχθηκε με απόφαση δικαστηρίου να ζήσει με τον πατέρα της στον Καναδά το 2018 και έκτοτε παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αφανής από τα social media.

«Δεν τον είδα για πολλά χρόνια. Δεν με είδε ποτέ για αρκετό χρόνο. Είναι προφανές ότι απλώς επέστρεψε γιατί θέλει χρήματα», είχε δηλώσει η Lil Tay σε συνέντευξη στο The Daily Beast όταν βγήκε η δικαστική απόφαση, προσθέτοντας ότι ο πατέρας της απείλησε να συλλάβει εκείνη και τη μητέρα της αν δεν επέστρεφαν στο Βανκούβερ.

Διάσημη από τα 9

Η ράπερ και influencer Lil Tay ήταν διάσημη ήδη από την ηλικία των 9 ετών, δημοσιεύοντας ραπ βίντεο όπου πετούσε μετρητά και επιδείκνυε πολυτελή αυτοκίνητα.

Κέρδισε περισσότερους από 3 εκατομμύρια followers τότε ενώ αυτό που είναι εξίσου μυστήριο με τον «ψευδή» θάνατό της είναι ότι η τελευταία φορά που έκανε ανάρτηση στο Instagram ήταν τον Ιούνιο του 2018 για να θρηνήσει την απώλεια της «πατρικής φιγούρας» XXXTentacion. Η 14χρονη ως ράπερ, έβγαλε επίσης πολλά κομμάτια κατά τη διάρκεια της σύντομης καριέρας της.

Το τι συνέβη και διαδόθηκε ο θάνατός της παραμένει άγνωστο και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγούμε όταν μάθουμε την αλήθεια.