UPDATE #NOW

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Με όπλο την εμπειρία, για μία ακόμη «πτήση» η Στεφανίδη


JTeam

21 Αυγούστου 2023

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Με όπλο την εμπειρία, για μία ακόμη «πτήση» η Στεφανίδη
Για μία ακόμη φορά η Κατερίνα Στεφανίδη βρίσκεται στην Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει το ελληνικό επί κοντώ επάξια, όπως έχει κάνει κάθε φορά

Το 2015 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, η Κατερίνα Στεφανίδη εμφανιζόταν για πρώτη φορά στη… μεγάλη σκηνή του επί κοντώ. Σε εκείνο το πρωτάθλημα είχε υπερβεί τα 4.45μ. και είχε μείνει εκτός τελικού. Δεν απογοητεύτηκε, ήξερε τι θα ακολουθήσει. Δύο χρόνια αργότερα, πήρε στο Παγκόσμιο του Λονδίνου ως χρυσή Ολυμπιονίκης και έγινε η παγκόσμια πρωταθλήτρια, κάνοντας και νέο εθνικό ρεκόρ με 4.91μ..

Η κορυφαία επικοντίστρια που έχει φορέσει ποτέ το εθνόσημο, ετοιμάζεται τώρα για το πέμπτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας της και για τον τέταρτο τελικό της στη διοργάνωση, ενώ θα είναι από τις πιο έμπειρες του αγώνα- ένα εργαλείο που της έχει φανεί χρήσιμο ουκ ολίγες φορές. Θα βρεθεί ανάμεσα σε αθλήτριες με τις οποίες αγωνίζεται συχνά στα μεγάλα μίτινγκ και τις γνωρίζει καλά.

Πρώτος στόχος θα είναι φυσικά να μπει στον τελικό καθώς σε ένα απρόβλεπτο αγώνισμα, όπως είναι το επί κοντώ, μπορεί κανείς να δει τα πάντα. Το όριο για τον τελικό θα είναι λογικά υψηλό και έτσι η Στεφανίδη ίσως χρειαστεί να δει το πρωινό ξύπνημα με άλλο μάτι. Το φετινό της ρεκόρ είναι 4.62μ., επίδοση η οποία τα προηγούμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα έχει δώσει θέση στον τελικό, αφού πέρυσι προκρίθηκαν με 4.50μ. και η 12άδα έκλεισε στα 4.35μ.. Από την άλλη, το 2019 στη Ντόχα προκρίθηκαν μόνο με όριο το οποίο ήταν 4.60μ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξέρει τι θα χρειαστεί να κάνει για να βρεθεί σε έναν ακόμη τελικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Gwomen