UPDATE #NOW

Βρετανικό Μουσείο: Κλεμμένο αντικείμενο αξίας 64.000 δολαρίων προσφέρθηκε στο eBay για 51 δολάρια


JTeam

22 Αυγούστου 2023

Βρετανικό Μουσείο: Κλεμμένο αντικείμενο αξίας 64.000 δολαρίων προσφέρθηκε στο eBay για 51 δολάρια
Τουλάχιστον ένα αντικείμενο που είχε κλαπεί από το Βρετανικό Μουσείο, αξίας έως και 63.800 δολαρίων, προσφέρθηκε προς πώληση στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου eBay για μόλις 51 δολάρια

Τουλάχιστον ένα αντικείμενο που είχε κλαπεί από το Βρετανικό Μουσείο, αξίας έως και 63.800 δολαρίων, προσφέρθηκε προς πώληση στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου eBay για μόλις 51 δολάρια, σύμφωνα με την Telegraph.

Η ανακοίνωση του μουσείου στις 16 Αυγούστου ανέφερε ότι η πλειονότητα των αντικειμένων που χάθηκαν, κλάπηκαν και καταστράφηκαν, ήταν μικρά κομμάτια «χρυσών κοσμημάτων και διαμαντιών από ημιπολύτιμους λίθους και γυαλί που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα» και φυλάσσονταν κυρίως για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς. Κανένα από αυτά δεν είχε εκτεθεί πρόσφατα.

Ωστόσο, ορισμένα από τα αντικείμενα που λείπουν, εμφανίζονταν σε καταχωρίσεις στο eBay τουλάχιστον από το 2016, ενώ η Telegraph αναφέρει ότι ένας ειδικός σε θέματα αρχαιοτήτων, είπε στο Βρετανικό Μουσείο πριν από τρία χρόνια ότι υποψιάζεται ότι ένα μέλος του προσωπικού έκλεβε κομμάτια από τη συλλογή, όπου ήταν αποθηκευμένα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr