UPDATE #NOW

Πού υπάρχουν φωτιές τώρα - Ο χάρτης με τις πυρκαγιές


JTeam

23 Αυγούστου 2023

Πού υπάρχουν φωτιές τώρα - Ο χάρτης με τις πυρκαγιές
Pexels
Live χάρτης με τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα αυτή την ώρα

Σε πύρινο εφιάλτη για μία ακόμη ημέρα βρίσκεται η χώρα με πολλές εστίες φωτιές να συνεχίζουν να καίνε βοηθούμενες και από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνέχισαν να δίνουν μάχη στα ενεργά μέτωπα σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία και στον Έβρο ενώ με το πρώτο φωτς της ημέρας άρχισαν και πάλι να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ελικόπτερα αλλά και αεροπλάνα.

Πού έχει φωτιά αυτή την ώρα

Στην Πάρνηθα υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα, ένα ανατολικά και ένα δυτικά, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες ώστε αφενός να μην κινδυνέψουν σπίτια, αφετέρου να μην περάσει η φωτιά στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κατευθύνεται ανατολικά προς Ντάρδιζα, τον 'Αγιο Ιωάννη τον Ρώσο και την Αγία Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, στην Αλεξανδρούπολη, η πυρκαγιά συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα για πέμπτη ημέρα και «ξεπηδούν» συνεχώς νέες διάσπαρτες εστίες κατά μήκος όλων των χωριών δυτικά του νομού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα δυτικά, δηλαδή προς τον νομό Ροδόπης. Διάβασε τη συνέχεια στο reader.gr