UPDATE #NOW

Η αστυνομία ξέρει ποιος έκλεψε τη χρυσή τουαλέτα που πρόσφεραν στον Τραμπ


JTeam

31 Αυγούστου 2023

Η αστυνομία ξέρει ποιος έκλεψε τη χρυσή τουαλέτα που πρόσφεραν στον Τραμπ
Την κλοπή ενός διάσημου γλυπτού φαίνεται ότι έχει εξιχνιάσει η βρετανική αστυνομία. Πρόκειται για τη λεκάνη τουαλέτας του Maurizio Cattelan σε μασίφ χρυσό 18 καρατίων, αξίας 6 εκατ. ευρώ, η οποία είχε αφαιρεθεί από το παλάτι Μπλένχαϊμ στο Όξφορντσαϊρ της Βρετανίας το 2019

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη ληστεία ενός γλυπτού έργου τέχνης του Maurizio Cattelan που αναπαρίστανε μια χρυσή λεκάνη τουαλέτας από το παλάτι Μπλένχαϊμ στο Όξφορντσαϊρ της Βρετανίας, η αστυνομία φαίνεται ότι έχει προβεί σε μια «σημαντική ανακάλυψη» και θεωρεί ότι θα απαγγελθούν σύντομα κατηγορίες.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, μια συμμορία επτά ατόμων εισέβαλε στο παλάτι Μπλένχαϊμ λίγο πριν από τις 5 το πρωί και αφαίρεσε την πλήρως λειτουργική λεκάνη τουαλέτας από μασίφ χρυσό η οποία ήταν εγκατεστημένη στο έδαφος. Η τουαλέτα επρόκειτο να είναι ένα από τα εκθέματα του Ιταλού καλλιτέχνη, ωστόσο κλάπηκε πριν τα εγκαίνια της έκθεσής του.

Οι κλέφτες όχι μόνο ξέφυγαν με τη λεκάνη των 89 κιλών, της οποίας η αξία υπολογίζεται στα 6 εκατ. ευρώ, αλλά προκάλεσαν επίσης «εκτεταμένη ζημιά στην υδραυλική εγκατάσταση» της τουαλέτας με την ξύλινη επένδυση, η οποία βρισκόταν δίπλα ακριβώς από το δωμάτιο όπου γεννήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr