Ο Έλον Μασκ λέει ότι αγόρασε το Twitter επειδή έκανε την κόρη του τρανς
Στεφανία Παπαδημητρίου
7 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Έλον Μασκ είπε ότι αγόρασε το Twitter επειδή αυτό ο «ιός των ανοιχτόμυαλων» μόλυνε την τρανς κόρη του. Δεν είναι fake news, δεν έκανε πλάκα, το είπε σοβαρά.
Όταν η Τζέννα, η οποία γεννήθηκε ως Ξάβιερ, ξεκίνησε τη φυλομετάβαση στα 16 της, ο Μασκ την είχε στηρίξει ανοιχτά. Λίγο μετά, όταν εκείνη τον ξέκοψε από τη ζωή της, τα πράγματα άλλαξαν και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αποφάσισε να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πίστευε ότι το παιδί του είχε αλλάξει – και για όλα ευθυνόταν το φιλελεύθερο ιδιωτικό σχολείο του στην Καλιφόρνια, για το οποίο εκείνος πλήρωνε κάτι παραπάνω από 50 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο.
«Πήγε ένα βήμα πάνω από τον σοσιαλισμό και έγινε κομμουνίστρια, πιστεύοντας ότι όλοι οι πλούσιοι είναι κακοί», είπε ο Μασκ. Κι είδε την ίδια νοοτροπία να υπάρχει στο Twitter. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον Γουόλτερ Άιζακσον, ο οποίος έχει αναλάβει να γράψει τη βιογραφία του, θεωρούσε ότι η πλατφόρμα είχε μολυνθεί από έναν τρόπο σκέψης που καταπίεζε τις φωνές της Δεξιάς. Αποφάσισε, λοιπόν, να την αγοράσει και να λύσει μια για πάντα το πρόβλημα.
«Αν ο ιός του ανοιχτόμυαλου, ο οποίος είναι στη βάση του αντιεπιστημονικός, κατά της προόδου και κατά των ανθρώπων εν γένει, δεν σταματήσει, ο πολιτισμός δεν θα γίνει ποτέ πολυπλανητικός», ανέφερε στον Άιζακσον.
Από την ημέρα που πήρε το Twitter στα χέρια του, ο Μασκ έχει κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει φωνή σε αρκετά προβληματικούς ανθρώπους, των οποίων οι λογαριασμοί είχαν (δικαίως) μπλοκαριστεί, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κάνιε Ουέστ.
Οραματίζεται το Χ.com εδώ και 20 περίπου χρόνια – ήθελε μία «πλατφόρμα για τα πάντα» και την κάνει πραγματικότητα, κάτι που ίσως καταλήξει επικίνδυνο. Όταν η εταιρεία του συνεργάστηκε με την Confinity, για να δημιουργήσει αυτό που θα γινόταν αργότερα η Paypal, πίεσε αρκετά για να ονομαστεί X η υπηρεσία. Δεν τα κατάφερε, οπότε το προϊόν που θα τον βοηθούσε να φτιάξει αυτό που ήθελε, ήταν το Twitter. Αγόρασε τις πρώτες μετοχές τον Ιανουάριο του ’22, δεν άργησε να αποκτήσει το μεγαλύτερο ποσοστό και ενάμιση χρόνο μετά, βλέπουμε τα αποτελέσματα.