UPDATE #NOW

Γιώργος Λάνθιμος: Σε ποιες πλατφόρμες μπορούμε να δούμε τις ταινίες του;


JTeam

11 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Λάνθιμος: Σε ποιες πλατφόρμες μπορούμε να δούμε τις ταινίες του;
Ο Γιώργος Λάνθιμος κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στην Βενετία για την ταινία του “Poor Things” και μέχρι να την δούμε στις ελληνικές αίθουσες, μπορούμε να ανατρέξουμε στην φιλμογραφία του στις ελληνικές πλατφόρμες

Ο Γιώργος Λάνθιμος έγινε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει τον Χρυσό Λέοντα – η υψηλότερη διάκριση στο Φεστιβάλ της Βενετίας– για την ταινία του “Poor Things” με πρωταγωνιστές την Emma Stone, τον Willem Dafoe και τον Mark Ruffalo.

Μπορεί αυτή να είναι η μεγαλύτερη διάκριση για τον Λάνθιμο αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η δουλειά του τιμάται στα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Έχει κερδίσει άξια μια θέση ανάμεσα στους σπουδαιότερους auteur της εποχής μας και το “λανθιμικό”– όπως συχνά χαρακτηρίζεται- στυλ του είναι αναγνωρίσιμο και εδώ και χρόνια αναπαράγεται.

Ξεκίνησε από βίντεο κλιπ και διαφημίσεις και σταδιακά από μικρού σε μεγάλου μήκους άρχισε μια σταθερή και επιτυχημένη παρουσία στα φεστιβάλ. Εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις ταινίες της καριέρας του, από την πρώτη μέχρι την τελευταία, συνοδευμένες από δηλώσεις του ίδιου. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.