UPDATE #NOW

Τα μουσεία στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκτούν ειδικό οδηγό για τα τρανς παιδιά


JTeam

13 Σεπτεμβρίου 2023

Τα μουσεία στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκτούν ειδικό οδηγό για τα τρανς παιδιά
pexels
Τι αναφέρεται στον οδηγό που αποτελείται από 44 σελίδες και εκδόθηκε από το πανεπιστήμιο του Leicester

Στα μουσεία του Ηνωμένου Βασιλείου κάτι αλλάζει προς το καλύτερο αφού δόθηκε οδηγός με τίτλο Trans Inclusive Culture στους εργαζομένους με σκοπό να γίνουν πιο φιλικοί προς τα τρανς παιδιά. Συγκεκριμένα, στα μουσεία της χώρας δόθηκαν οδηγίες που περιέχονται σε 44 σελίδες γύρω από το πώς να βοηθούν τα τρανς παιδιά ώστε να αποκτούν μια πιο ευχάριστη εμπειρία εκεί.

Το φυλλάδιο από το πανεπιστήμιο του Leicester, έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τα μουσεία να βοηθήσουν τα παιδιά να εξερευνήσουν την ταυτότητα φύλου τους και να «διεγείρουν τη θετική εξερεύνηση του φύλου». Το Ερευνητικό Κέντρο Μουσείων και Γκαλερί του πανεπιστημίου (RCMG), παροτρύνει τα ιδρύματα τέχνης να χρησιμοποιούν «αφίσες, αυτοκόλλητα, σημαίες και κονκάρδες» για να βοηθήσουν τα παιδιά να «εξερευνήσουν την αυτοέκφραση χωρίς τον φόβο αντιποίνων».

«Τα μουσεία θα πρέπει να είναι μέρη, όχι μόνο όπου πηγαίνουν τα τρανς παιδιά, αλλά και όπου θέλουν να πηγαίνουν», σημειώνεται μεταξύ άλλων στον αναλυτικό οδηγό

Επιπλέον, ο οδηγός συμβουλεύει τα ιδρύματα να παρέχουν πρόσβαση σε τουαλέτες και αποδυτήρια που να ταυτίζονται με την επιλογή φύλου των επισκεπτών τους και παράλληλα το προσωπικό να επιλέγει προσεκτικά τα λόγια του για να μην προκαλέσει κάποιου είδους προσβολή. Μάλιστα αναφέρεται να μην ζητείται από ένα παιδί να «αποκαλύψει την ταυτότητά του», αλλά να «επιβεβαιώσει την ταυτότητά του» αν επιλέξει να το πει στους υπαλλήλους.

Jenny.Gr
pexels

«Εάν ένα παιδί επιλέξει να το κάνει, είναι σημαντικό η απάντησή σας να χαρακτηρίζεται από επιβεβαίωση και να θυμάστε ότι είναι απόφαση του παιδιού αν θα επιλέξει να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με άλλους», σημειώνεται μεταξύ άλλων, ατον οδηγό.

«Αν δεν είστε σίγουροι για τις σωστές αντωνυμίες για ένα άτομο, η χρήση ουδέτερων αντωνυμιών περί φύλου είναι μια προσέγγιση για όλα τα άτομα» αναφέρεται ακόμα στον πλούσιο οδηγό.

Όσα προτείνονται στο ειδικό φυλλάδιο, έχουν εγκριθεί από αρκετούς μεγάλους οργανισμούς, μεταξύ άλλων από τις Ενώσεις Μουσείων, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ομοσπονδία Μουσείων της Σκωτίας

«Οι πολιτιστικές οργανώσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο να κάνουν τα τρανς παιδιά, τους νέους και τους προσωπικούς φροντιστές τους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, ασφαλείς, αξιόλογοι και αποδεκτοί», αναφέρεται παράλληλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων παρέχονται και συμβουλές για άλλα ζητήματα που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης για παράδειγμα, της αναφοράς ότι οι ανδρικές τουαλέτες παρέχουν επίσης προϊόντα γυναικείας υγιεινής.