UPDATE #NOW

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι συνάντησε την εξόριστη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2023

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι συνάντησε την εξόριστη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν
«Το ποδόσφαιρο πρέπει να καταπολεμήσει τις διακρίσεις λόγω φύλου», λέει η νικήτρια του βραβείου Νόμπελ ειρήνης - «διαφορετικά οι μελλοντικές γενιές γυναικών θα υποφέρουν»

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών μπορεί να τελείωσε, αλλά πολλά ζητήματα που αφορούν το ποδόσφαιρο γυναικών παραμένουν ανεπίλυτα. Ο αγώνας των παικτριών της Νιγηρίας που πρέπει να πληρωθούν για τη συμμετοχή τους, το ζήτημα της ομάδας της Νότιας Αφρικής που μποϊκοτάρει έναν αγώνα προθέρμανσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αμοιβές και τις συνθήκες, μέχρι τις λέαινες της Αγγλίας που αγωνίζονται για μπόνους που σχετίζονται με την απόδοση καθώς φυσικά και η «μάχη» της Ισπανίας, με τις διεθνείς να αποσύρονται ζητώντας την απόλυση του Λουίς Ρουμπιάλες.

Υπάρχει όμως και μια ομάδα που της αρνήθηκν το δικαίωμα ακόμη και να αγωνιστεί στην παγκόσμια σκηνή και δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η εθνική ομάδα γυναικών του Αφγανιστάν έφυγε από τη χώρα μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την ανάληψη της κυριαρχίας των Ταλιμπάν το 2021.

Από τότε, αυτές οι παίκτριες, γυναίκες που πολέμησαν για την επιβίωσή τους, άφησαν τις οικογένειές τους και εγκαταστάθηκαν στην Αυστραλία, έχουν ξαναχτίσει τη ζωή και την ομάδα τους στη Μελβούρνη. Το ποδόσφαιρο τις έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο και ύστερα τις έσωσε. Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women.