UPDATE #NOW

Αποικία στο βυθό της θάλασσας με κατοικίες, εργαστήρια και υποβρύχια ετοιμάζουν στη Βρετανία


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2023

Αποικία στο βυθό της θάλασσας με κατοικίες, εργαστήρια και υποβρύχια ετοιμάζουν στη Βρετανία
Υποθαλάσσια «αποικία» που θα επιτρέπει στους επιστήμονες να ζουν για 28 ημέρες σε βάθη έως και 200 μέτρα σχεδιάζει να κατασκευάσει η εταιρεία DEEP. Η κατασκευή θα αποτελείται από διαμερίσματα που θα θα μπορούν επίσης να προστεθούν, να αφαιρεθούν ή να μετακινηθούν

Μια υποβρύχια κατασκευή στο βυθό της θάλασσας, η οποία θα διαθέτει κατοικίες, ερευνητικά εργαστήρια, παρατηρητήρια και, φυσικά, υποβρύχια πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό έως το 2027. Η υποθαλάσσια «αποικία» αναπτύχθηκε από τον ερευνητικό οργανισμό DEEP και θα αποτελείται από αρθρωτά υποθαλάσσια διαμερίσματα που ονομάζονται Sentinel.

Σύμφωνα με την DEEP, η τεχνολογία των Sentinel μπορεί να επιτρέψει στους επιστήμονες να ζουν κάτω από το νερό σε βάθη έως και 200 μέτρα για έως και 28 ημέρες, παρέχοντάς τους έτσι την εκτεταμένη πρόσβαση που απαιτείται, για παράδειγμα, στη μελέτη υφαλοκρηπίδων. Χωρίς να χρειάζονται να αναδύονται και να καταδύονται συνεχώς, οι επιστήμονες θα μπορούν να παρακολουθούν στενά και να κατανοούν καλύτερα τους ωκεανούς και τα είδη τους χρησιμοποιώντας τις υποβρύχιες εγκαταστάσεις. Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr.