UPDATE #NOW

Αυτός είναι ο λόγος που χαλάει η μπαταρία του iPhone σου και δεν τον ήξερες


JTeam

17 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτός είναι ο λόγος που χαλάει η μπαταρία του iPhone σου και δεν τον ήξερες
Σύμφωνα με έρευνες φαίνεται να υπάρχει επίδραση του 5G στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των iPhone. Ποια είναι η λύση;

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η υποψία πως το 5G μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μπαταρία της συσκευής όμως ένα πρόσφατο τεστ από τη Wall Street Journal δίνει ακόμα περισσότερες βάσεις στον ισχυρισμό αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφού τα φάσματα του 5G στην Αμερική είναι διαφορετικά από αυτά της Ευρώπης είναι λογικό να υπάρχει επιφυλακτικότητα, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι είναι απίθανο να παρατηρείται η ίδια πτώση στη μπαταρία των iPhone και στα ευρωπαϊκά δίκτυα.

To τεστ της Wall Street Journal, η οποία αναγνωρίζει τυχόν ατέλειες του, απαρτιζόταν από την προβολή βίντεο στο YouTube με την ποιότητα στο ‘’Αυτόματο’’. Το τεστ πραγματοποιήθηκε στα iPhone SE 3, iPhone 13 Pro, iPhone 13 mini και iPad Air, σε 5G και έπειτα σε 4G δίκτυο.

Αν θέλετε η μπαταρία του iPhone σας να διαρκεί περισσότερο, μπορείτε να το κάνετε να χρησιμοποιεί λιγότερο 5G. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κινητό δίκτυο > Φωνή και δεδομένα και ορίστε τη συνδεσιμότητα στο 5G Auto. Αυτό ενεργοποιεί τη λειτουργία Smart Data, μια ρύθμιση που θα εναλλάσσει δυναμικά τη σύνδεσή σας μεταξύ 5G και LTE για εξοικονόμηση ενέργειας.