UPDATE #NOW

Ισπανία: Δημοσιογράφος δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση on air


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2023

Ισπανία: Δημοσιογράφος δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση on air
Το περιστατικό συνέβη όσο η δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ σε κεντρικό δρόμο της Ισπανίας

Μπορείς άραγε να προετοιμαστείς για όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να σου συμβούν έξω στον δρόμο; Μάλλον όχι, καθώς μια δημοσιογράφος στην Ισπανία πρόσφατα δέχτηκε on air σεξουαλική επίθεση όσο έκανε ρεπορτάζ από δρόμο της Μαδρίτης, για ένοπλη ληστεία που είχε γίνει στην περιοχή. Όλα συνέβησαν όταν ένας άντρας την πλησίασε και της έπιασε τους γλουτούς διακόπτωντάς τη όσο εκείνη μιλούσε στον παρουσιαστή, Νάκο Αμπάντ. Η δημοσιογράφος του ζήτησε να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της και συνέχισε για λίγο να μεταδίδει το ρεπορτάζ.

Ευτυχώς, ο άντρας συνελήφθη λίγη ώρα αφού η δημοσιογράφος Ίζα Μπαλάντο ήρθε αντιμέτωπη με το αμήχανο περιστατικό. Ο άντρας που την παρενόχλησε, στεκόταν δίπλα της σαν να μην τρέχει τίποτα όσο εκείνη προσπαθούσε να συνεχίσει το ρεπορτάζ της.

Αλλά πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό; Η δημοσιογράφος Isa Balado βρισκόταν σε δρόμο της Μαδρίτης και μετέδιδε ρεπορτάζ για ένοπλη ληστεία που είχε συμβεί στην περιοχή.

Τότε ο παρουσιαστής ρώτησε τη δημοσιογράφο: «Σου έπιασε τα οπίσθια;». Η Ίζα απάντησε καταφατικά και ο παρουσιαστής ζήτησε να μιλήσει ο ίδιος με «αυτόν τον ηλίθιο» που στεκόταν δίπλα στη ρεπόρτερ.

Η δημοσιογράφος του ζήτησε να την αφήσει να συνεχίσει το ρεπορτάζ κι εκείνος πριν φύγει της χάιδεψε τα μαλλιά. «Όσο και να θες να μάθεις από ποιο κανάλι είμαστε, πρέπει αλήθεια να με χουφτώσεις; Δουλεύω σε ένα ζωντανό ρεπορτάζ» του είπε, ενώ εκείνος επέμενε οτι δεν την άγγιξε. «Ναι, το έκανες» του είπε κι εκείνος έφυγε, πριν επιστρέψει για να αγγίξει το κεφάλι της αυτή τη φορά.

Η δημοσιογράφος ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη ενώ παρουσιαστής καθησύχασε τη δημοσιογράφο τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να ζητά εκείνη συγγνώμη.

«Τον έχουμε βιντεοσκοπήσει. Δεν χρειάζεται να ζητάς εσύ συγγνώμη. Κάνεις τη δουλειά σου και έρχεται αυτός ο ηλίθιος και σε αγγίζει χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα», είπε ο παρουσιαστής. «Δεν είναι κάτι προσωπικό, συμβαίνει σε όλα τα κορίτσια που συναντά. Είναι πολύ αηδιαστικό και προσπαθώ να δουλέψω», εξήγησε λίγο αργότερα η Μπαλάντο δείχνοντας τον άνθρωπο που την παρενόχλησε να ενοχλεί άλλες γυναίκες στον δρόμο.

Η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο έγραψε στο Twitter ότι «το μη συναινετικό άγγιγμα συνιστά σεξουαλική βία και λέμε: φτάνει πια η ατιμωρησία»

Το κανάλι δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι κλήθηκε η αστυνομία στο σημείο. Αργότερα ανάρτηση της αστυνομίας έδειξε τον άνδρα να περπατά με χειροπέδες ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς. «Ένας άνδρας συνελήφθη αφού επιτέθηκε σεξουαλικά σε μία ρεπόρτερ, ενώ εκείνη έκανε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση», δήλωσε αργότερα η αστυνομία.