UPDATE #NOW

Μία εκδήλωση δικτύωσης για όλες: Στις 27 Σεπτεμβρίου, 20 γυναίκες πρόσφυγες διεκδικούν τη θέση τους στον χώρο της τεχνολογίας


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2023

Μία εκδήλωση δικτύωσης για όλες: Στις 27 Σεπτεμβρίου, 20 γυναίκες πρόσφυγες διεκδικούν τη θέση τους στον χώρο της τεχνολογίας
Εκπαιδεύτηκαν από τη SisTech και, για δυόμισι ώρες, θα παρουσιάζουν τα projects τους

Ισότητα, συμπερίληψη, ποικιλομορφία, στις 27 Σεπτέμβρη. Είκοσι γυναίκες πρόσφυγες, διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για τις ίδιες και τις οικογένειές τους, διεκδικώντας τη θέση τους στον χώρο της τεχνολογίας. Έχουν στο πλευρό τους τη SisΤech, τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει γυναίκες πρόσφυγες - επίσημα αναγνωρισμένες ή αιτούσες ασύλου - σε ψηφιακά και τεχνολογικά επαγγέλματα, με σκοπό τη βιώσιμη απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας και ακολούθως την ομαλή τους ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Καμερούν, Νιγηρία είναι μερικές από τις χώρες καταγωγής τους. Νέες γυναίκες, που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους ή μητέρες, που θέλουν να εξασφαλίζουν τα βασικά στα παιδιά τους. Οι γυναίκες αυτές έχουν την ευκαιρία να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας, πετυχαίνοντας προσωπικούς στόχους και ό,τι μέχρι χθες, θεωρούσαν ακατόρθωτο επαγγελματικά, διεκδικώντας ίσες ευκαιρίες εργασίας, ευέλικτο ωράριο και ειδική μέριμνα σε περίπτωση που είναι μητέρες.

Μετά από μήνες εντατικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης, θα παρουσιάσουν τα επαγγελματικό τους project στους Ψηφιακούς & Τεχνολογικούς τομείς. Αυτή θα είναι η δεύτερη εκδήλωση δικτύωσης της SisTech στην Ελλάδα, μια εκδήλωση που υμνεί και αναδεικνύει τα ταλέντα των γυναικών προσφύγων καθώς και τις εταιρείες που υποστηρίζουν την επαγγελματική τους ένταξη και στοχεύουν να τις προσλάβουν.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 18:30 και για δυόμισι ώρες, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29), η δουλειά τους θα παρουσιάζεται σε πάνελ επαγγελματιών HR & IT από το ελληνικό οικοσύστημα. Αξίζει την προσοχή μας.