UPDATE #NOW

1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ: Η Σάμος ανοίχτηκε στον κόσμο


JTeam

22 Σεπτεμβρίου 2023

1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ: Η Σάμος ανοίχτηκε στον κόσμο
Mια διοργάνωση που “έκανε σημαία” της την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, στέλνοντας ένα άκρως ενωτικό και ελπιδοφόρο μήνυμα

Ήταν το 1997 όταν το Σωματείο Ελλήνων Σκηνοθετών Παραγωγών Κινηματογράφου, με τους Λάκη Παπαστάθη και Βασίλη Βαφέα, ίδρυσαν το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Διεξήχθη συνολικά για 13 χρόνια, 8 στην Ανατολική Σάμο και 5 στο Λαύριο. Φέτος, «μηδένισε» και εκκίνησε για ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι, σε νέο τόπο, το Καρλόβασι, με νέο τίτλο, «Μεσογειακοί Διάλογοι: 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ», ο οποίος αντικατοπτρίζει εύστοχα τη φιλοσοφία και τους στόχους του. Χωρίς, όμως, τον σπουδαίο Λάκη Παπαστάθη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Κινηματογραφικών Έργων ΕΡΜΕΙΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Σάμου και τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους Βασίλη Βαφέα, Αρετή Καλεσάκη, Κατερίνα Μάλλιου και Παναγιώτη Σασλίδη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr