UPDATE #NOW

Μέγκαν Ραπίνο: Έκλεισε την καριέρα της στις ΗΠΑ με τον γνωστό τρόπο, νικήτρια και ασυμβίβαστη


JTeam

25 Σεπτεμβρίου 2023

Μέγκαν Ραπίνο: Έκλεισε την καριέρα της στις ΗΠΑ με τον γνωστό τρόπο, νικήτρια και ασυμβίβαστη
Η πρωταθλήτρια Παγκοσμίου Κυπέλλου και Ολυμπιονίκης ήταν serial winner για τη χώρα της, με τους οπαδούς στον τελευταίο της αγώνα να αναγνωρίζουν και τη σπουδαία της συνεισφορά εκτός γηπέδου

Η Αμερικανίδα σταρ και οι συμπαίκτριές της επικράτησαν 2-0 της Νότιας Αφρικής σε φιλικό στο «Soldier Field» στο Σικάγο. Αν και η Ραπίνο θα παίξει μερικά ακόμη παιχνίδια για την ομάδα της, OL Reign, την Κυριακή έδωσε την τελευταία της παράσταση με τις ΗΠΑ και ήταν η τελευταία στροφή σε μια καριέρα σχεδόν δύο δεκαετιών, στην οποία έφτασε τις 203 συμμετοχές, κατέκτησε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Μετά τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του φετινού καλοκαιριού, η ομάδα των ΗΠΑ συσπειρώθηκε για την αποχώρηση της 38χρονης Ραπίνο. Ο κόσμος ξέσπασε όταν, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, το κόρνερ της βρήκε την Έμιλι Σόνετ, η οποία σκόραρε με κεφαλιά. Η ασίστ ήταν το κατάλληλο φινάλε για τη Ραπίνο, γνωστή για το θάρρος της και την έφεσή της στις στημμένες φάσεις. Το πρώτο γκολ του αγώνα ήταν ένα συμβολικό πέρασμα της δάδας στην επόμενη γενιά παικτών γυναικών των ΗΠΑ, καθώς η 21χρονη Τρίνιτι Ρόντμαν σκόραρε από ασίστ της Άλεξ Μόργκαν, της μακροχρόνιας συμπαίκτρια της Ραπίνο στην USWNT. Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women.