UPDATE #NOW

Vegan Life Festival 2023: Η μεγαλύτερη vegan γιορτή έρχεται στην Τεχνόπολη - Τι πρέπει να ξέρεις


JTeam

27 Σεπτεμβρίου 2023

Vegan Life Festival 2023: Η μεγαλύτερη vegan γιορτή έρχεται στην Τεχνόπολη - Τι πρέπει να ξέρεις
Οι συνδημιουργοί του μεγαλύτερου vegan φεστιβάλ της Ευρώπης μιλούν στο JennyGr και σου λύνουν τις απορίες

Ομιλίες, speed dating, εκθέσεις τέχνης, συλλογή τροφίμων, μέχρι και διενέργεια δωρεάν, ανώνυμων HIV τεστ και τεστ ηπατίτιδας - το Vegan Life Festival έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αυτό το Σαββατοκύριακο, 30 Σεπτέμβρη και 1 Οκτώβρη, και θα έχει τα πάντα.

Εμείς, μιλήσαμε με την Έλλη Στούρνα, τη συνιδρύτρια της Vegan Life που είναι επίσης συνδημιουργός, υπεύθυνη media επικοινωνίας του Vegan Life Festival, και τον Πάνο Χαλόφτη, συνδημιουργό και υπεύθυνο πωλήσεων του Vegan Life Festival – μάθαμε πριν από εσένα, για εσένα, όλα όσα θέλεις να ξέρεις.

Αρχικά, η Έλλη είναι ολοκληρωτικά vegan από το 2015. Επειδή ήταν αρκετά ενεργή σε ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φιλοζωικές, συνέδεσε το πώς υποφέρουν οι άνθρωποι με το μαρτύριο που υπόκεινται τα ζώα στις κτηνοτροφικές μονάδες. «Παράλληλα σπούδαζα φιλοσοφία, οπότε όλα μαζί ήρθαν και έδεσαν - έγιναν ένα πράγμα μες στο κεφάλι μου και από τότε δεν γυρίζω πίσω», είπε.

Όσο για τον Πάνο, του πήρε μία εξαετία για να ζει 100% ως vegan. Ξεκίνησε το ταξίδι του στον βιγκανισμό το 2008 και, μέσα από διάφορα αναγνώσματα όπως το Γουόλντεν του Θορώ, την αυτοβιογραφία του Γκάντι και το «Ένα ημερολόγιο σοφίας» του Λέοντα Τολστόι, άρχισε να αλλάζει ο τρόπος σκέψης του. «Το ενδιαφέρον είναι ότι κανένα από αυτά τα βιβλία δεν είναι vegan στη θεματολογία του, ούτε το διάλεξα για αυτόν τον λόγο - παρόλα αυτά, το μήνυμα υπήρχε μέσα και είχα τα αυτιά για να το ακούσω», εξήγησε.

Αν είσαι εξοικειωμένος με τον βιγκανισμό, ξέρεις γιατί πρέπει να είσαι εκεί το Σαββατοκύριακο. Γιατί να σε ενδιαφέρει αν δεν υιοθετείς αυτήν τη φιλοσοφία, ωστόσο; Η Έλλη και ο Πάνος έχουν την απάντηση (και) σε αυτό.

«Γιατί θα έρθεις σε μια τεράστια γιορτή που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας. Θα έχει μουσική θα έχει τρελά, τέλεια vibes, θα έχει πάρα πολλούς εκθέτες, φαγητά από διάφορα μέρη του κόσμου, θα έχει ομιλίες, εργαστήρια μαγειρικής, παιδικές δραστηριότητες, έκθεση τέχνης, θα μπορείς να γνωρίσεις πάρα πολύ κόσμο, θα περάσεις τέλεια και θα μάθεις πράγματα για τον vegan τρόπο ζωής, το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.»

Δες σε bullets τι σε περιμένει, αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη:

  • Ομιλίες από ειδικούς κάθε επιστημονικού κλάδου, καθώς και βιωματικές
  • Εργαστήρια μαγειρικής από vegan chefs, μάγειρες, μαγείρισσες και food bloggers
  • Παιδικές δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας
  • Έκθεση τέχνης με θέμα «Back to nature» σε συνεργασία με την εικαστική ομάδα Another Brick Lab. Ποσοστό των εσόδων από τα προς πώληση έργα θα πάει σε διασωσμένα ζώα
  • Τον πρώτο πανελλαδικό διαγωνισμό strongman «Greece's Strongest Human» από το πρώτο και μοναδικό γυμναστήριο Strongman της Ελλάδας, Strongman Circus Experience
  • Speed dating για νέες φιλίες και γνωριμίες με σύνθημα “let's be friends”
  • Δωρεάν και ανώνυμα τεστ HIV και Ηπατίτιδας Β και C από το Ref Checkpoint
  • Συλλογή τροφίμων για ευάλωτα άτομα και οικογένειες από τη οργάνωση Humanity Greece
  • Εθελοντική αιμοδοσία και δράσεις προώθησης της αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
  • Τατουάζ για καλό σκοπό από το Uncle Chronis Tattoo. Το σύνολο των εσόδων θα πάει σε διασωσμένα ζώα
  • Προβολή ταινιών για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και διενέργεια ειδικών εργαστηρίων μελών της κοινωνίας των πολιτών
  • Ανταλλακτικό μπαζαρ ρούχων με σύνθημα «Φέρε ό,τι δεν χρειάζεσαι και πάρε ό,τι σου αρέσει». Όσα ρούχα απομείνουν θα τα παραλάβει η οργάνωση Fabric Republic που έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ρούχων, προάγοντας την αλληλεγγύη και τη βιωσιμότητα.
  • Η μεγαλύτερη έκθεση vegan προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα

Η φετινή προσέλευση αναμένεται στα 35.000 άτομα. Δεν γίνεται να λείπεις!