UPDATE #NOW

Η εκδίκηση της ασχήμιας: Τα Birkenstock κοστίζουν δισεκατομμύρια και παίρνουν τον Αρνό στο συμβούλιό τους


JTeam

3 Οκτωβρίου 2023

Η εκδίκηση της ασχήμιας: Τα Birkenstock κοστίζουν δισεκατομμύρια και παίρνουν τον Αρνό στο συμβούλιό τους
Τα Birkenstock μπαίνουν στο χρηματιστήριο και αξίζουν δισεκατομμύρια

Στην αρχή, δεν σου άρεσαν τα Birkenstock. Μετά, τα δοκίμασες και άλλαξες γνώμη. Κι όχι μόνο εσύ, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, όλος ο κόσμος. Η γερμανική βιομηχανία έχει αναγεννηθεί και πρόκειται να αποτιμηθεί ως και 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν μπει στο χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πρόκειται να εισαχθούν 32,2 εκατομμύρια μετοχές της Birkenstock. Καθεμιά τους, θα αξίζει από 44 ως 49 δολάρια. Αν πετύχει τη μεγαλύτερη τιμή, η εμβληματική εταιρεία θα αντλήσει 1,58 δισ. δολάρια με αποτίμηση 9,2 δισ. δολαρίων.

Εκτός από τις τιμές των μετοχών της, τις οποίες ανακοίνωσε τη Δευτέρα, η Birkenstock ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους της μόδας. Ο Αλεξάντρ Αρνό, ο 31χρονος γιος του δισεκατομμυριούχου και προέδρου της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, θα ενταχθεί στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Η Birkenstock θα γίνει η τέταρτη μεγάλη εταιρεία που θα γίνει δημόσια στις ΗΠΑ από τα μέσα του Σεπτέμβρη. Ακολούθησε τη βρετανική Arm, την Instacart, μία υπηρεσία παράδοσης αγορών από σούπερ μάρκετ, και την εταιρεία αυτοματισμού Klaciyo.