UPDATE #NOW

MTV Europe Music Awards: Ακυρώθηκαν τα φετινά βραβεια λόγω του πολέμου στο Ισραήλ


JTeam

20 Οκτωβρίου 2023

MTV Europe Music Awards: Ακυρώθηκαν τα φετινά βραβεια λόγω του πολέμου στο Ισραήλ
@mtv/instagram
Τα MTV Europe Music Awards είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, ωστόσο ακυρώθηκαν υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Προειδοποιήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο έχουμε τις τελευταίες ώρες, υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός στρατός αναμένεται να κάνει την χερσαία του επίθεση και προσέγγιση στη Λωρίδα της Γάζας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, πλήθος εκδηλώσεως και απονομών ακυρώνονται και μέσα σε αυτά ανήκουν και τα Ευρωπαϊκά βραβεία του MTV.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές των MTV Europe Music Awards σημείωσαν ως λόγο της ακύρωσης «την αστάθεια των παγκόσμιων γεγονότων» εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν στην ανακοίνωση πως «δεδομένης της αστάθειας των παγκόσμιων γεγονότων, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε με τα MTV EMA του 2023 λόγω μεγάλης προσοχής για τους χιλιάδες υπαλλήλους, μέλη, καλλιτέχνες, θαυμαστές και συνεργάτες που ταξιδεύουν από όλες τις γωνιές του κόσμου για τη βραδιά.

Τα MTV EMA είναι μια ετήσια γιορτή της παγκόσμιας μουσικής. Παρακολουθώντας τα καταστροφικά γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα να συνεχίζουν να εκτυλίσσονται, αυτό δεν αποτελεί μια στιγμή για μια παγκόσμια γιορτή. Με χιλιάδες ζωές να έχουν ήδη χαθεί, είναι μια στιγμή πένθους. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε ξανά τα MTV EMA τον Νοέμβριο του 2024».

Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε προειδοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο, συστήνοντας στους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό «να είναι πιο προσεκτικοί» με αφορμή τον πόλεμο στο Ισραήλ.

«Λόγω των αυξημένων εντάσεων σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών κατά πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους πολίτες των ΗΠΑ στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αντίστοιχες οδηγίες προς του πολίτες τους έχουν εκδώσει η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Νορβηγία.