UPDATE #NOW

Κωνσταντίνα Κεφαλά: Η κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής του Αυθεντικού Μαραθωνίου θέλει να τρέξει ακόμη μία φορά


JTeam

24 Οκτωβρίου 2023

Κωνσταντίνα Κεφαλά: Η κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής του Αυθεντικού Μαραθωνίου θέλει να τρέξει ακόμη μία φορά
Το ρεκόρ της Αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου έχει δίπλα το όνομά της εδώ και 13 χρόνια. Η Κωνσταντίνα Κεφαλά από το 2010 έχει μία θέση στην ιστορία του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Η Κωνσταντίνα Κεφαλά το 2010 έτρεξε για πρώτη φορά επίσημο μαραθώνιο, κάνοντας το το άλμα από τις μεσαίες αποστάσεις και τα στιπλ. Εκείνη η πρώτη φορά ήταν στην Αυθεντική διαδρομή, από τον Μαραθώνα ως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η Κεφαλά εισήλθε πρώτη στο στάδιο, με τον κόσμο να χειροκροτά τη νικήτρια της κούρσας των γυναικών, και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 2:40:36. Αυτή η επίδοση ήταν, και παραμένει ως σήμερα, ρεκόρ της αυθεντικής διαδρομής.

Δύο χρόνια μετά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έτρεξε τον μαραθώνιο και σε Ολυμπιακούς Αγώνες αφού το 2012 αγωνίστηκε στο Λονδίνο, όπου και τερμάτισε σε 3:01:18.

Σήμερα, 13 χρόνια μετά από εκείνη την ιστορική κούρσα, η 46χρονη Κωνσταντίνα Κεφαλά μιλά στον ΣΕΓΑΣ 20 μέρες πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και εξηγεί πως αυτή η διαδρομή αντιπροσωπεύει τη μαραθώνια διαδρομή της ζωής μας, την προσπάθειά μας να διανύσουμε ένα ακόμη μέτρο, ένα ακόμη χιλιόμετρο ως την ολοκλήυρωση της πρόκλησης της ζωής.

«Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας για μένα αντιπροσωπεύει την απόλυτη μαραθώνια διαδρομή που ζούμε στην καθημερινότητα επειδή είναι μία δύσκολη διαδρομή και δεν ερχόμαστε ποτέ να κάνουμε απόλυτο ρεκόρ. Ο καθένας κατεβαίνει για να φτάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο έχει σίγουρα τους λόγους του, την ιστορία του και ό,τι πρόκληση έχει αντιμετωπίσει, ξεπεράσει, καταφέρει είναι αυτό που τον οδηγεί στο τέλος και κάνει ξεχωριστό αυτό τον μαραθώνιο», δήλωσε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen