UPDATE #NOW

Led Zeppelin IV: Αναγνωρίστηκε ο μυστηριώδης άνδρας στο εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ


JTeam

13 Νοεμβρίου 2023

Led Zeppelin IV: Αναγνωρίστηκε ο μυστηριώδης άνδρας στο εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ
Ο μυστηριώδης άνδρας που απεικονίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ, «Led Zeppelin IV», ήταν ένας 69χρονός χτίστης, ονόματι Lot Long, ο οποίος απαθανατίστηκε από τον φακό του βικτωριανού φωτογράφου Ernest Howard Farmer, γύρω στο 1892

Ένας ερευνητής στην Αγγλία ανακάλυψε ένα αντίγραφο της πρωτότυπης φωτογραφίας που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ Led Zeppelin IV -και αποκάλυψε την ταυτότητα του ατόμου που απεικονίζεται σε αυτή.

Το εμβληματικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1971, περιλαμβάνει επιτυχίες όπως το «Stairway to Heaven». Αλλά είναι, επίσης, διάσημο για το ιδιαίτερο εξώφυλλό του, το οποίο δεν περιλαμβάνει κάποιο κείμενο που να προσδιορίζει το όνομα του συγκροτήματος ή τον τίτλο του άλμπουμ.

Αντ’ αυτού, δείχνει μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία ενός άνδρα κρεμασμένη σε ένα φόντο από ξεφλουδισμένη φλοράλ ταπετσαρία. Ο άντρας χρησιμοποιεί ένα ξύλο για μπαστούνι και κουβαλάει μια δέσμη από μακριά κλαδιά δεμένα στην πλάτη του. Οι οπαδοί των Led Zeppelin τον γνώρισαν ως τον “stick man”. Ορισμένοι μάλιστα υποστήριξαν ότι πρόκειται για πίνακα ζωγραφικής και όχι για φωτογραφία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr